Ajankohtaista

 • Negatiivisuus – helppo tie

  Julkaistu:

  2020-luku on ollut maailmanlaajuisesti erikoista ja epävarmaa aikaa. Kuluva vuosi uusine käänteineen ei ole varsinaisesti tuonut tilanteeseen seesteisiä fiilinkejä. Kaikesta huolimatta ammattilaisen on syytä etsiä tyytyväisyyden aiheita ympäriltään ja vahvistaa omaa elämänhallinnan tunnettaan. Etsivä nuorisotyöntekijä Petteri Nevalainen muistuttaa blogissaan tyytyväisyyden ja toiveikkuuden merkityksestä.

  Lue uutinen ”Negatiivisuus – helppo tie”

 • Seinättömän valmennuksen tuella kohti uusia tuulia ja avoimia työmarkkinoita

  Julkaistu:

  Loviisassa toteutetaan tuloksellisesti seinätöntä valmennusta. Toiminta jalkautuu kaupungin yksiköihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yhdistyksiin. Tukea tarjotaan niin valmentautujalle kuin työnantajallekin. Miten se käytännössä tapahtuu? Loviisan kaupungin Seinättömän pajan yksilövalmentaja Johanna Hurmerinta kuvaa palveluprosessin etenemistä. Kirjoitus on osa Inton Ratkaisuja-blogisarjaa.

  Lue uutinen ”Seinättömän valmennuksen tuella kohti uusia tuulia ja avoimia työmarkkinoita”

 • Pajalta baanalle – työhönvalmennuksella yritykseen ja opintopolulle

  Julkaistu:

  Kuopiolaisessa Tukeva-säätiössä tehdään vahvaa yritysyhteistyötä. Työkoutsi-hankkeessa tarjotaan työhönvalmennusta ja mallinnetaan yhteistyöyrityksen työtehtäviä. Mitä ne tarkoittavat? Miten yritysyhteistyötä pajalla toteutetaan? Ja mitä se antaa niin valmentautujille kuin työnantajillekin? Tukevan Jaana Marjusaari, Kari Tuppurainen ja Jenna Takkinen kertovat yritysyhteistyön käytännöistä ja hyödyistä. Kirjoitus on osa Inton Ratkaisuja-blogisarjaa.

  Lue uutinen ”Pajalta baanalle – työhönvalmennuksella yritykseen ja opintopolulle”

 • En tiedä vielä, mikä musta tulee isona, mutta uskon, että olen aika lähellä sitä

  Julkaistu:

  Muistan vuonna 2019 jakaneeni omassa Instagram storyssa videon, jossa kerroin yli vuoden kestäneen sairaseläkkeen vihdoin päättyneen ja olin pian aloittamassa työkokeilun Rannikkopajojen Taidepajalla. Se jännitys, mikä mulla oli! Olin vihdoin päättänyt elää itseäni varten, halusin nousta omasta masennuskuopasta ja löytää itselleni jotain parempaa. Nyt vuonna 2022 olen oppisopimusopiskelija Taidepajalla ja olen pian valmistumassa Käsityön ohjaustoiminnan artesaaniksi. Mutta se, miten miä tähän päädyin, niin siitä kerron nyt.

  Lue uutinen ”En tiedä vielä, mikä musta tulee isona, mutta uskon, että olen aika lähellä sitä”

 • Lahden alueen työllisyysverkosto yhteen tuojana ja yhdessä tekemisen kehittäjänä

  Julkaistu:

  Murrosvaiheissa eri toimijoiden välinen yhteistyö on entistä tärkeämpää. DILAn työllisyyspäällikkö Saila Immonen kuvaa Lahden alueen työllisyysverkoston toimintaa ja yhteistyön merkitystä. Kirjoitus on osa Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjaa ja toimii jatkona aiemmin julkaistulle Kuntaliiton Erja Lindbergin blogille.

  Lue uutinen ”Lahden alueen työllisyysverkosto yhteen tuojana ja yhdessä tekemisen kehittäjänä”

 • Into mukana NUORI22-tapahtumassa 26.-27.4.

  Julkaistu:

  Into ja Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskus ovat mukana NUORI22 - valtakunnallisilla nuorisotyön päivillä Jyväskylässä 26.-27.4. Tule moikkaamaan näyttelypisteelle ja kuulolle ohjelmanumeroihin!

  Lue uutinen ”Into mukana NUORI22-tapahtumassa 26.-27.4.”

 • Työpajatoiminta Ukrainan pakolaisten tukena

  Julkaistu:

  Työpajatoimijat ympäri Suomea haluavat tarjota ammatillista osaamistaan ja yhteisöä Ukrainan pakolaisten tueksi. Yhteistyön voi käynnistää olemalla yhteydessä oman alueen työpajaan. Into on lähestynyt aiheesta Maahanmuuttovirastoa ja Suomen Punaista Ristiä.

  Lue uutinen ”Työpajatoiminta Ukrainan pakolaisten tukena”

 • Matka kohti tulevaisuuden TE-palveluja tehdään yhdessä

  Julkaistu:

  Työllisyydenhoidon rakenteet ovat murroksessa. TE2024-uudistuksen myötä TE-palvelut siirtyvät kaikkialla kuntien vastuulle. Tämä vaikuttaa myös etsivän nuorisotyön ja työpajojen tekemään työhön. Kuntaliiton kehittämispäällikkö Erja Lindberg kuvaa, mitä uudistuksen onnistuminen kaikilta toimijoilta edellyttää. Kirjoitus on osa Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjaa.

  Lue uutinen ”Matka kohti tulevaisuuden TE-palveluja tehdään yhdessä”

 • Ammatillinen osaaminen näkyväksi pajoilla

  Julkaistu:

  Miten osaamista voi osoittaa näytössä työpajoilla? Miten työpajaympäristössä toteutettu näyttö vahvistaa opiskeluvalmiuksia ja tukee opintopolulla? Kristiina Kauranen Hyrialta ja Veijo Wienkoop Omniasta kuvaavat näyttöjen mahdollisuuksia ja hyötyjä työpajoilla. Kristiinan ja Veijon kirjoitus on jatkoa maaliskuussa julkaistulle SAKKI ry:n Sara Siponmaan opiskeluvalmiuksien tukemista käsittelevälle tekstille. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Ammatillinen osaaminen näkyväksi pajoilla”

 • #INTO22 -tapahtuma kokoaa yli 500 etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaista Seinäjoelle 6.-7.4.

  Julkaistu:

  Etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaiset sekä yhteistyökumppanit kokoontuvat #INTO22 -tapahtumaan Seinäjoki Areenalle 6.-7.4.. Tapahtuman järjestää Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry paikallisten yhteistyökumppaneiden, Kaks´ Kättä työpajan ja Tolkkupajan, kanssa.

  Lue uutinen ”#INTO22 -tapahtuma kokoaa yli 500 etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaista Seinäjoelle 6.-7.4.”

 • Työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö tukevat yksilön opiskeluvalmiuksien kehittymistä

  Julkaistu:

  Opiskeluvalmiuksista ja niiden tukemisesta on käyty keskustelua säännöllisin väliajoin eri alustoilla. PAIKKOlaatupäällikkö Susanna Uusitalo Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:stä tuo kirjoituksessaan esille näkökulmia mm. siitä, että koulutuksen osalta erilaisuutta ei aina tueta yhdenmukaisempiin ratkaisuihin siirryttäessä. Susannan ajatukset ovat jatkoa maaliskuun alussa julkaistulle Sara Siponmaan tekstille "Opiskeluvalmiuksiin liittyvä monipuolinen tuki vahvistaa opiskelijoiden yhdenvertaisuutta". Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö tukevat yksilön opiskeluvalmiuksien kehittymistä”

 • Työpajatoiminnan laatukriteerit auttavat työpajoja kehittämään ja kehittymään työssään

  Julkaistu:

  Kauan odotetut työpajatoiminnan laatukriteerit ovat nyt valmiit. Inton yhtenä tehtävänä, osana Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskusta, on kehittää työpajatoimintaa valtakunnallisesti. Valmistuneet laatukriteerit ovat yksi konkreettinen esimerkki tästä kehittämistehtävästä.

  Lue uutinen ”Työpajatoiminnan laatukriteerit auttavat työpajoja kehittämään ja kehittymään työssään”

 • Nyt on aika kohdata

  Julkaistu:

  Maailma on muuttunut ryminällä parin viime vuoden aikana. Olemme tottuneet työskentelemään etänä, kokoustamaan etänä ja vaihtamaan työyhteisössä kuulumisia etänä. Olemme kehittäneet, suunnitelleet ja kohdanneet etänä. Keskusteluissa nousee vahva kaipuu vapaamuotoiseen rupatteluun kahvikupin ääressä tai käytävillä. Tämä aika on lisännyt myös tuen tarvetta ja kuulluksi tulemista. Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajatoimijat ovat tuki ja turva monelle nuorelle … Jatkuu

  Lue uutinen ”Nyt on aika kohdata”

 • Olen juuri siellä, missä mun kuuluukin nyt olla

  Julkaistu:

  Olen aina tykännyt käsillä tekemisestä ja kaiken maailman DIY- jutuista. En koskaan kuitenkaan kuvitellut tekeväni siitä ammattia. Ajatus, että pääsisi tekemään jotain luovaa työkseen alkoi kuitenkin hiipiä takaraivoon ja pikkuhiljaa siitä tulikin tavoite. Tavoite löytää just se oikea ja mulle sopivin työpaikka ja löytää itseni uudelleen. Olla paljon enemmän kuin pelkkä kotiäiti. Mieleen muistui Rannikkopajat … Jatkuu

  Lue uutinen ”Olen juuri siellä, missä mun kuuluukin nyt olla”

 • Minne mää menisin ja mitä mää tekisin sitä miettiessä? 

  Julkaistu:

  Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen, TUVA:n, sisällöt ovat kuuluneet työpajojen arkeen jo kauan. Elokuussa käynnistyvä koulutus tarjoaakin mahdollisuuden työpajojen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyön tiivistämiselle. Työpajaesimies Marjut Vihervuori Nuorisotyöpaja Viasta Hangosta kirjoittaa tutkintoon valmentavan koulutuksen mahdollisuuksista. Viassa on mahdollista suorittaa TUVA-koulutuksen osioita työelämätaidoista sekä arjen ja yhteiskunnallisen osallisuuden taidoista.

  Lue uutinen ”Minne mää menisin ja mitä mää tekisin sitä miettiessä? ”

 • Opiskeluvalmiuksiin liittyvä monipuolinen tuki vahvistaa opiskelijoiden yhdenvertaisuutta

  Julkaistu:

  Opiskeluvalmiudet ovat opinnoissa ja elämässä tarvittavia perustaitoja. Hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden asiantuntija Sara Siponmaa Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry:stä kirjoittaa, miten ammatillisen koulutuksen uudistukset ovat heijastuneet opiskelijoiden tuen tarpeisiin ja miten näihin tarpeisiin voidaan vastata. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Opiskeluvalmiuksiin liittyvä monipuolinen tuki vahvistaa opiskelijoiden yhdenvertaisuutta”

 • Työpajalla syttyvät kipinät tehdä hyvää ja vaikuttaa omaan elämään

  Julkaistu:

  Millaisia ovat nuorten arjenhallinnan haasteet ja miten ne voidaan ratkaista, oikeasti? Aiheeseen tarttuu Jyväskylän nuorisopalvelujen kehittämisasiantuntija, työpajatoiminnan puolestapuhuja Jorma Nieminen, joka pohtii, miten nuorten arjen solmuja ratkotaan työpajatoiminnassa. Kirjoitus on jatkoa aiemmin julkaistulle Hanna-Kaisa Kostetin näkökulmalle "Arjen haasteita rikkomassa vai ratkaisemassa?" Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Työpajalla syttyvät kipinät tehdä hyvää ja vaikuttaa omaan elämään”

 • Arki innostavana oppimisympäristönä

  Julkaistu:

  Nuorten työpajoilla ja Martoilla on pitkä yhdessä tekemisen historia, jota ohjaa yhteinen tavoite tukea nuorten toimijuutta. Marttojen Arki sujuvaksi -toiminnassa nuoret pääsevät tutustumaan ruuanlaittoon, siivoukseen ja oman talouden suunnitteluun ilman epäonnistumisen pelkoa. Viime vuonna Marttojen Arki sujuvaksi -toiminnassa eri puolilla Suomea oli mukana yli 300 nuorta. Piia Aho ja Päivi Känsälä Arki sujuvaksi -toiminnasta kertovat hyvää palautetta nuorilta saaneista arjen taitojen kursseista, joilla voi nyt suorittaa jopa osaamispisteitä.

  Lue uutinen ”Arki innostavana oppimisympäristönä”

 • Verstaalla olo on tuonut kaivattua rutiinia elämääni

  Julkaistu:

  Mitä nuoret ajattelevat arjesta ja arjenhallinnasta? Millainen merkitys työpajatoiminnalla on nuorten arjessa? Joensuun Nuorisoverstas ry:n nuoret kertovat kokemuksistaan arjenhallinnasta ja siitä, miten työpajalla olo auttanut heitä arjen asioissa.

  Lue uutinen ”Verstaalla olo on tuonut kaivattua rutiinia elämääni”

 • Uusi kasvo Intossa

  Julkaistu:

  Intossa aloitti helmikuun alussa uusi kasvo, Tarja-Liisa Riipinen. Tarja-Liisa aloitti työpajatoiminnan alueellisen työn asiantuntijan tehtävissä. Hän toimii Anne Välimaan työvapaan sijaisena 1.2.2022-31.12.2023 välisen ajan. Tarja-Liisan tehtäviin kuuluu työpajatoiminnan alueellisen työn valtakunnallinen koordinaatio, kehittäminen ja tuki sekä työpajojen alueellisten verkostojen toiminnan kehittäminen yhteistyössä alueellisten koordinaattoreiden kanssa. Intossa Tarja-Liisa toimii Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa, joka kehittää valtakunnallisesti etsivää … Jatkuu

  Lue uutinen ”Uusi kasvo Intossa”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry