Ajankohtaista

 • Askel kohti unelmaa!

  Julkaistu:

  Vuonna 2010, kun sain ylioppilaslakin, kysyin itseltäni jatkuvasti, mitä haluan tehdä. Enkä osannut vastata. Onnekseni sain töitä urheilukaupasta, jossa viihdyin kolme vuotta miettien, mitä seuraavaksi. Kolmen vuoden aikana hain opiskelemaan, milloin mihinkin. Näistä ovista ei aikoinaan mikään auennut ja siitä olen nykypäivänä kiitollinen. Sitten vuonna 2014 aloin opiskella yhteisöpedagogiksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Porilaisesta savolaiseksi, hyppy tuntemattomaan … Jatkuu

  Lue uutinen ”Askel kohti unelmaa!”

 • Muista läsnäolo!

  Julkaistu:

  Sain kunnian maaliskuussa astua etsivä nuorisotyön kentälle työskentelemään. Taustaa on ollut nuorten kanssa tehtävästä työstä jo valmiiksi, mutta ei etsivän työkentällä. Olen iloinen siitä, että kohtaamistyö nuorten kanssa saa jatkua tästä uudesta ja antoisasta työnkuvasta käsin. On ollut ilo opetella myös samalla työparityöskentelyä, joka antaa itsessään myös todella paljon. Minua on jo kauan pohdituttanut yhteiskuntamme … Jatkuu

  Lue uutinen ”Muista läsnäolo!”

 • Intoa ja innostumista luonnosta

  Julkaistu:

  Miten sinä olet löytänyt oman juttusi? Kuka tai mikä on auttanut sinua polulla kohti omia unelmia? Mitä yhteiskunnassa pitäisi tehdä, jotta jokainen saisi mahdollisuuden elää omannäköistä elämää? Into haastaa etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaiset, nuoret, valmentautujat, yhteistyökumppanit ja päättäjät vastaamaan. Tällä kertaa innostumista pohtii luonnosta intoa arkeen ja työhön ammentava Niina Himanka Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä.

  Lue uutinen ”Intoa ja innostumista luonnosta”

 • Etsivä nuorisotyö elämänhallinnan vahvistajana

  Julkaistu:

  Etsivä nuorisotyöntekijä luo toiveikkuutta ja luottamusta tulevaisuuteen ja motivoi nuorta löytämään omannäköisensä polun. Tämän työn keskiössä punaisena lankana kulkee nuoren sosiaalinen vahvistaminen. Minkälainen tehtävä on unelmilla nuoren elämässä? Tätä ja muita työlle keskeisiä näkökulmia pohtii Akaan etsivä nuorisotyöntekijä Suvi Luoma. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Etsivä nuorisotyö elämänhallinnan vahvistajana”

 • Elämänhallintaa vai toiveikkuutta?

  Julkaistu:

  MIELI ry:n Katri Peräaho pohtii blogissa mitä elämänhallinta -sanana oikein pitää sisällään, vai onko oikeammin kyse kuitenkin toiveikkuudesta? Realistinen asenne isoon elämänhallinta -sanaan antaa meille jokaiselle armoa ja perspektiiviä sen suhteen, että meillä olisi loputon mahdollisuus vaikuttaa omaan elämänkulkuumme. Katri puhuu enemminkin toiveikkuudesta ja uskosta siihen, että elämä osoittautuukin lopulta hyväksi. Illuusio elämän hallittavuudesta? Kun … Jatkuu

  Lue uutinen ”Elämänhallintaa vai toiveikkuutta?”

 • Ykkösestä kymppiin – elämänhallinnan tukea oikeilla kysymyksillä

  Julkaistu:

  Miten tukea nuoren elämänhallinnan tunnetta, tulevaisuuden suunnittelua ja tavoitteita kohti kulkemista? Ehyt ry:n Marika Vartiainen pohtii miten ratkaisukeskeisen lyhytterapian kysymyksiä kannattaa hyödyntää myös nuorisotyössä.

  Lue uutinen ”Ykkösestä kymppiin – elämänhallinnan tukea oikeilla kysymyksillä”

 • Into: Mielenterveys- ja päihdepalvelujen uudistaminen ei vakuuta

  Julkaistu:

  Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ovat nostaneet pitkään esiin huolen mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuudesta. Näissä palveluissa on palvelujärjestelmämme suurimmat puutteet. Uudistuksen tavoitteet ovat hyviä, mutta esitys ei vakuuta. Into lausui mielenterveys- ja päihdepalvelujen lainsäädännön uudistamisesta sosiaali- ja terveysministeriölle 10.6.2022. Hallituksen esityksen tavoitteena on parantaa mielenterveys-, päihde- ja riippuvuuspalvelujen saatavuutta, laatua ja tarpeenmukaisuutta sekä vahvistaa asiakkaan oikeuksia … Jatkuu

  Lue uutinen ”Into: Mielenterveys- ja päihdepalvelujen uudistaminen ei vakuuta”

 • Into: Kotoutumisen edistämisessä kolmas sektori tunnistetaan yhteistyökumppanina

  Julkaistu:

  Kotoutumisen edistämistä uudistetaan. Kolmas sektori tunnistetaan esityksessä kuntien yhteistyökumppanina. Tämä mahdollistaa kuntien ja työpajojen yhteistyön vahvistamista. Into lausui kotoutumisen edistämisestä työ- ja elinkeinoministeriölle 10.6.2022. Lain tavoitteena on pyrkiä nopeuttamaan ja tehostamaan maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä parantamalla ohjauksen ja neuvonnan saatavuutta, nopeuttamalla palveluihin pääsyä, tavoittamalla maahanmuuttajia palveluihin nykyistä kattavammin maahanmuuton alkuvaiheessa sekä kehittämällä kotoutumisen alkuvaiheen palveluita … Jatkuu

  Lue uutinen ”Into: Kotoutumisen edistämisessä kolmas sektori tunnistetaan yhteistyökumppanina”

 • Emotionaalinen turvallisuuden kokemus nuoren sosiaalista vahvistamista edistämässä

  Julkaistu:

  Aikana, jossa maailman tilanne aiheuttaa turvattomuuden tunnetta, on hyvä pysähtyä turvallisuuden kokemuksen vahvistamisen äärelle. Emotionaalisen turvallisuuden kokemus auttaa selviytymään vaikeissa tilanteissa. Yliopettaja Eija Raatikainen Metropolia ammattikorkeakoulusta tarkastelee emotionaalisen turvallisuuden kokemusta osana nuorten sosiaalista vahvistamista. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Emotionaalinen turvallisuuden kokemus nuoren sosiaalista vahvistamista edistämässä”

 • Into: Rajoitukset palkkatukeen heikentävät työllisyyttä ja lamauttavat kolmannen sektorin työpajatoimintaa

  Julkaistu:

  Palkkatuen lainsäädäntöä uudistetaan. Into jätti työ- ja elinkeinoministeriölle kriittisen lausunnon. Into katsoo, että jos hallituksen esitys hyväksytään tällaisenaan, vaikeimmassa työmarkkina-asemassa olevien työllisyys ja kokonaistilanne heikkenevät. Erityisesti muutokset kolmannen sektorin 100 %:n palkkatukeen tulevat olemaan vaikutuksiltaan kielteisiä.

  Lue uutinen ”Into: Rajoitukset palkkatukeen heikentävät työllisyyttä ja lamauttavat kolmannen sektorin työpajatoimintaa”

 • Into: Toimeentulotuen myöntäminen kytkettävä paremmin yksilölliseen tukeen ja yhteistyötä vahvistettava nuorisotyön kanssa

  Julkaistu:

  Toimeentulotukilakia uudistetaan. Into jätti lakiesityksestä lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle 31.5.2022. Into katsoo, että tarve toimeentulotukilain uudistamiselle on ilmeinen ja esitetyt muutokset ovat tarkoituksenmukaisia. Into ei kuitenkaan ole vakuuttunut, että muutokset olisivat riittäviä. Olennaista on kytkeä toimeentulotuen myöntäminen esitettyä paremmin palveluihin ja kohtaamiseen sekä vahvistaa yhteistyötä nuorisotyön kanssa. Into painottaa, ettei toimeenpanovaihe voi onnistua ilman resurssilisäyksiä Kelassa ja sosiaalihuollossa.

  Lue uutinen ”Into: Toimeentulotuen myöntäminen kytkettävä paremmin yksilölliseen tukeen ja yhteistyötä vahvistettava nuorisotyön kanssa”

 • Vahvuuspakka tuo nuoren vahvuudet ja potentiaalin esille 

  Julkaistu:

  Etsivän työn kentällä selvitettiin, mikä on vahvuuksien tunnistamisen resepti ja kehitettiin yhteiskehittämisen avulla työväline nimeltä Vahvuuspakka. Vahvuuspakan avulla nuori tunnistaa omat luonteenvahvuutensa ja oivaltaa niiden yhteyden omaan hyvinvointiinsa ja tavoitteiden saavuttamiseen.

  Lue uutinen ”Vahvuuspakka tuo nuoren vahvuudet ja potentiaalin esille ”

 • Etsivä nuorisotyö nuoren rinnalla

  Julkaistu:

  Työskentely etsivässä nuorisotyössä lähtee aina liikkeelle nuoren aidosta kohtaamisesta ja nuoren itse itselleen asettamista tavoitteista ja tarpeista. Nuorta kunnioitetaan juuri sellaisena kuin hän on. Jokainen työpäiväni etsivänä on takuuvarmasti erilainen. Koskaan en voi täysin ennakoida millaisia asioita työpäivän aikana tulee vastaan. Etsivä nuorisotyöntekijä Anne-Mari Teppo kertoo nyt, mitä on rinnalla kulkeva työ.

  Lue uutinen ”Etsivä nuorisotyö nuoren rinnalla”

 • Käsikirja luotsaamaan etsivää nuorisotyötä kohti 2030-lukua

  Julkaistu:

  Suomalainen etsivä nuorisotyö on toimintatavoiltaan, rakenteiltaan sekä ammatillisuudessaan kansainvälisestikin katsoen hyvin ainutlaatuinen työmuoto. Uudistunut ja laajentunut Etsivän nuorisotyön käsikirja (2022) maalaa kuvaa työn nykytilanteesta ja tarjoaa työkaluja työn paikalliseen ja valtakunnalliseen kehittämiseen.

  Lue uutinen ”Käsikirja luotsaamaan etsivää nuorisotyötä kohti 2030-lukua”

 • Into rekrytoi viestinnän asiantuntijan

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry rekrytoi viestinnän asiantuntijan määräaikaiseen työsuhteeseen Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskukseen.

  Lue uutinen ”Into rekrytoi viestinnän asiantuntijan”

 • Negatiivisuus – helppo tie

  Julkaistu:

  2020-luku on ollut maailmanlaajuisesti erikoista ja epävarmaa aikaa. Kuluva vuosi uusine käänteineen ei ole varsinaisesti tuonut tilanteeseen seesteisiä fiilinkejä. Kaikesta huolimatta ammattilaisen on syytä etsiä tyytyväisyyden aiheita ympäriltään ja vahvistaa omaa elämänhallinnan tunnettaan. Etsivä nuorisotyöntekijä Petteri Nevalainen muistuttaa blogissaan tyytyväisyyden ja toiveikkuuden merkityksestä.

  Lue uutinen ”Negatiivisuus – helppo tie”

 • Seinättömän valmennuksen tuella kohti uusia tuulia ja avoimia työmarkkinoita

  Julkaistu:

  Loviisassa toteutetaan tuloksellisesti seinätöntä valmennusta. Toiminta jalkautuu kaupungin yksiköihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yhdistyksiin. Tukea tarjotaan niin valmentautujalle kuin työnantajallekin. Miten se käytännössä tapahtuu? Loviisan kaupungin Seinättömän pajan yksilövalmentaja Johanna Hurmerinta kuvaa palveluprosessin etenemistä. Kirjoitus on osa Inton Ratkaisuja-blogisarjaa.

  Lue uutinen ”Seinättömän valmennuksen tuella kohti uusia tuulia ja avoimia työmarkkinoita”

 • Pajalta baanalle – työhönvalmennuksella yritykseen ja opintopolulle

  Julkaistu:

  Kuopiolaisessa Tukeva-säätiössä tehdään vahvaa yritysyhteistyötä. Työkoutsi-hankkeessa tarjotaan työhönvalmennusta ja mallinnetaan yhteistyöyrityksen työtehtäviä. Mitä ne tarkoittavat? Miten yritysyhteistyötä pajalla toteutetaan? Ja mitä se antaa niin valmentautujille kuin työnantajillekin? Tukevan Jaana Marjusaari, Kari Tuppurainen ja Jenna Takkinen kertovat yritysyhteistyön käytännöistä ja hyödyistä. Kirjoitus on osa Inton Ratkaisuja-blogisarjaa.

  Lue uutinen ”Pajalta baanalle – työhönvalmennuksella yritykseen ja opintopolulle”

 • En tiedä vielä, mikä musta tulee isona, mutta uskon, että olen aika lähellä sitä

  Julkaistu:

  Muistan vuonna 2019 jakaneeni omassa Instagram storyssa videon, jossa kerroin yli vuoden kestäneen sairaseläkkeen vihdoin päättyneen ja olin pian aloittamassa työkokeilun Rannikkopajojen Taidepajalla. Se jännitys, mikä mulla oli! Olin vihdoin päättänyt elää itseäni varten, halusin nousta omasta masennuskuopasta ja löytää itselleni jotain parempaa. Nyt vuonna 2022 olen oppisopimusopiskelija Taidepajalla ja olen pian valmistumassa Käsityön ohjaustoiminnan artesaaniksi. Mutta se, miten miä tähän päädyin, niin siitä kerron nyt.

  Lue uutinen ”En tiedä vielä, mikä musta tulee isona, mutta uskon, että olen aika lähellä sitä”

 • Lahden alueen työllisyysverkosto yhteen tuojana ja yhdessä tekemisen kehittäjänä

  Julkaistu:

  Murrosvaiheissa eri toimijoiden välinen yhteistyö on entistä tärkeämpää. DILAn työllisyyspäällikkö Saila Immonen kuvaa Lahden alueen työllisyysverkoston toimintaa ja yhteistyön merkitystä. Kirjoitus on osa Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjaa ja toimii jatkona aiemmin julkaistulle Kuntaliiton Erja Lindbergin blogille.

  Lue uutinen ”Lahden alueen työllisyysverkosto yhteen tuojana ja yhdessä tekemisen kehittäjänä”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry