Ajankohtaista

 • Polkuvalmennuksessa jokainen saa olla oma itsensä

  Julkaistu:

  Tässä blogissa Hyrian valmentaja Rosa-Maria Roth avaa Polkuvalmennuksen toimintaa. Polkuvalmennus on suunnattu nuorille aikuisille, ja ryhmässä on nuoria sosiaalisessa kuntoutuksessa sekä kuntouttavassa työtoiminnassa. Kyseessä on ryhmämuotoinen valmennus, jossa keskitytään toimintakyvyn kasvattamiseen sekä elämänhallinnantaitojen opetteluun. Valmennuksessa vahvistetaan nuoren motivaatiota löytää työpaikka, koulutus tai muu tulevaisuuden suunnitelma. Polkuvalmennuksen tavoitteena on etsiä jokaiselle oma polku, jota kohti suunnistaa.

  Lue uutinen ”Polkuvalmennuksessa jokainen saa olla oma itsensä”

 • Inton jatkaa vahvana valtakunnallisena etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan edustajana ja kehittäjänä 

  Julkaistu:

  Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry päätti perjantaina 31. toukokuuta muutosneuvottelut, jotka käytiin nuorisoalan valtionavustusten heikkenemisen vuoksi. Viisi työsuhdetta irtisanottiin. Nyt läpikäytävän muutoksen jälkeenkin toimimme tulevaisuudessa etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kehittäjänä ja puolustajana koko Suomessa.

  Lue uutinen ”Inton jatkaa vahvana valtakunnallisena etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan edustajana ja kehittäjänä ”

 • Tsempit ja jaxuhalit eivät riitä: Nuori on nostettava palvelujärjestelmän keskiöön!

  Julkaistu:

  Miten rakennetaan aidosti vaikuttava nuorten palvelujärjestelmä? On tarkasteltava koko yhteiskuntaa nuoruuden näkökulmasta ja kehitettävä nuorilähtöisiä toimintamalleja. Kun halutaan paikata palvelupolkujen putoamiskohdat ja rakentaa siltoja eri palvelujen välille, toimivat nuorisotyöllinen työote ja sosiaalinen vahvistaminen mainioina lähtökohtina monialaiseen yhteistyöhön! Tässä blogissa Inton toiminnanjohtaja Timo Kontio, viestintäpäällikkö Annemari Kivivuori ja vaikuttamistyön asiantuntija Reetta Pietikäinen kuvaavat aidosti vaikuttavia toimenpiteitä nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja osallisuuden lisäämiseen.

  Lue uutinen ”Tsempit ja jaxuhalit eivät riitä: Nuori on nostettava palvelujärjestelmän keskiöön!”

 • Tieto on kultaa, josta louhitaan tulevaisuuden resurssit

  Julkaistu:

  Into on mukana Sitra Lab 6:ssa, jossa kehitetään datalla parempia palveluita. Osallistumme ohjelmaan yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimin kanssa Sitran kehittämisohjelmaan Sitra Lab 6. Mukana on yhteensä kahdeksan tiimiä. Tässä uutisessa Inton asiantuntijat Riitta Kinnunen ja Tarja-Liisa Riipinen avaavat Inton ja avilaisten tavoitteita kehittämistyössä. ”Data on aikamme arvokkain raaka-aine. Data ja tekoäly avaavat uusia … Jatkuu

  Lue uutinen ”Tieto on kultaa, josta louhitaan tulevaisuuden resurssit”

 • Into vastaa: Hallitus ei ole edistänyt nuorten hyvinvointia

  Julkaistu:

  Edustaja Pihla Keto-Huovinen (kok.) kysyi torstaina 16. toukokuuta eduskunnan kyselytunnilla liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistiltä, miten hallitusohjelman kirjaukset nuorten hyvinvoinnin lisäämisestä ja syrjäytymisen ehkäisystä ovat edenneet. Haluamme kiittää arvokkaan asian esiintuomisesta edustaja Keto-Huovista ja osaltamme vastata kysymykseen.

  Lue uutinen ”Into vastaa: Hallitus ei ole edistänyt nuorten hyvinvointia”

 • Meillä ei ole enää varaa tähän

  Julkaistu:

  Tässä blogissa väistyvä työpajakoordinaattori Veijo Wienkoop jättää jäähyväisensä. Läksiäiskirjoitus työpajakentälle on julkaistu ensimmäisenä pääkaupunkiseudun työpajojen verkostolehdessä, jonka viimeinen numero julkaistiin 15. toukokuuta.

  Lue uutinen ”Meillä ei ole enää varaa tähän”

 • Into aloittaa muutosneuvottelut, tavoitteena viiden htv:n säästö 

  Julkaistu:

  Inton tärkein tehtävä on tulevaisuudessakin palvella jäseniään, etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kenttää sekä sen kehittämistä. Toiminnanjohtaja Timo Kontion mukaan muutosneuvottelut käydään perustoiminnot turvaten.

  Lue uutinen ”Into aloittaa muutosneuvottelut, tavoitteena viiden htv:n säästö ”

 • Havaintoja etsivästä nuorisotyöstä, havaintoja ihmisyydestä

  Julkaistu:

  Tilastokeskuksen mukaan joka kymmenes 15–29 –vuotias, arviolta 87 000 nuorta, on työn ja koulutuksen ulkopuolella. Osa hetkellisesti, osa pysyvämmin. Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tavoittaa vuosittain 43 000 nuorta. Tiedämme, että näiden nuorien on vaikea kokea itseään yhteiskunnan jäseniksi tai pikemminkin tulla nähdyksi osana yhteiskuntaa. Tässä blogissa Seinäjoen etsivä nuorisotyöntekijä Katariina Perälä avaa ajatuksiaan nuorten tilanteista, kohtaamisesta ja inhimillisyydestä.

  Lue uutinen ”Havaintoja etsivästä nuorisotyöstä, havaintoja ihmisyydestä”

 • Jokainen kohtaaminen voi olla alku uuteen

  Julkaistu:

  Tässä blogissa Inton juuri eläköitynyt kouluttaja ja työpajatoiminnan asiantuntija Susanna Palo pohtii työpajatoiminnan ydintä. Palon mukaan työpajatoiminnan vahvuus on sen kyky muuttua, muokata toimintaa ja palveluja vastaamaan ajankohtaisia sekä nuorten että yhteiskunnan tarpeita.

  Lue uutinen ”Jokainen kohtaaminen voi olla alku uuteen”

 • Se oli sitten siinä! Kiitos kaikille  

  Julkaistu:

  Tässä blogissa Inton juuri eläköitynyt työpajatoiminnan kouluttaja ja asiantuntija Susanna Palo kertaa vielä päättyneen Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen toimintaa omasta näkökulmastaan. Sukella Susannan kanssa kouluttajan maailmaan!

  Lue uutinen ”Se oli sitten siinä! Kiitos kaikille  ”

 • Toisen asteen koulutuksen maksuttomuus mahdollistaa rauhan tutkinnon suorittamiseen

  Julkaistu:

  Hallitus päätti huhtikuun kehysriihessä toisen asteen maksuttomuuden loppuvan sinä vuonna, kun nuori täyttää 18 vuotta. Toinen aste ei näyttäydy kaikille nuorille houkuttelevana oppimisympäristönä ja huoli taloudellisesta tilanteesta opintojen aikana työntää nuoria yhä kauemmaksi oppilaitoksista. Tässä artikkelissa Inton opinnollistamisen asiantuntija Elina Peränen avaa vaikutuksia hallituksen kehysriihen päätöksestä toisen asteen maksuttomuuden muuttamisesta 18 ikävuoteen.

  Lue uutinen ”Toisen asteen koulutuksen maksuttomuus mahdollistaa rauhan tutkinnon suorittamiseen”

 • Inton kevätkokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen 

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin etäkokouksena tiistaina 23. huhtikuuta. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kevätkokous päätti vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

  Lue uutinen ”Inton kevätkokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ”

 • Kuka edustaa kuntaa kutsuntalautakunnassa soteuudistuksen jälkeen? Etsivä nuorisotyö selvitti

  Julkaistu:

  Etsivien nuorisotyöntekijöiden ja koordinaattorien tutkivan työn avulla saatiin selville, minkälaisissa asemissa toimivia henkilöitä kunnat olivat nimenneet edustajikseen eli ns. siviilijäseniksi kutsuntalautakuntiin syksyn 2023 kutsunnoissa. Nyt julkaistavat tulokset tuottivat yllätyksiä. Ne myös haastavat miettimään, miten taataan kuntien edustajien osaaminen nuorten kohtaamiseen ja ymmärrys palveluista, nuorten oikeuksien yhdenvertainen toteutuminen sekä Aikalisä-toiminnan sujuvuus.

  Lue uutinen ”Kuka edustaa kuntaa kutsuntalautakunnassa soteuudistuksen jälkeen? Etsivä nuorisotyö selvitti”

 • Laadukas etsivä nuorisotyö – kriteeristö etsivän nuorisotyön itsearviointiin julkaistu!

  Julkaistu:

  Etsivän nuorisotyön työkalupakkiin on ilmestynyt uusi, pitkäikäiseksi suunniteltu väline: kriteeristö työn itsearviointiin. Kriteerityökalu on tarkoitettu kaikille etsivän nuorisotyön organisaatioille ja työyhteisöille toiminnan rakentavaan tarkasteluun ja kehittämiseen.

  Lue uutinen ”Laadukas etsivä nuorisotyö – kriteeristö etsivän nuorisotyön itsearviointiin julkaistu!”

 • MIELI vahvisti osaamiskeskuksessa ammattilaisten mielen taitoja

  Julkaistu:

  Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen kausi päättyi maalis-huhtikuun vaihteessa. Jotta jotakin uutta voi aloittaa, on suljettava edelliset ovet – niin haikealta kuin se joskus tuntuukin.Tässä blogissa MIELI Suomen mielenterveys ry:n asiantuntija Katri Peräaho pohtii, mitä kaikkea oskessa saatiinkaan yhdessä aikaan.

  Lue uutinen ”MIELI vahvisti osaamiskeskuksessa ammattilaisten mielen taitoja”

 • ”Kukaan ei synny vihaamaan”

  Julkaistu:

  Kuka on oikea suomalainen, ja milloin kaikki tähän maahan sitoutuneet nuoret saavat tuntea olevansa täällä vertaisia toisten kanssa? Vamos Helsingin etsivä nuorisotyöntekijä Tapio Koivu ottaa blogissa kantaa ihmisarvon kunnioittamisen ja vertaiseksi tunnustamisen puolesta. Olisiko jo aika lopettaa kummastelu ja alkaa elää aidosti yhdessä?

  Lue uutinen ””Kukaan ei synny vihaamaan””

 • Täältä löydät Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen annin kootusti

  Julkaistu:

  Tässä artikkelissa kokoamme yhteen Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen maaliskuun 2024 loppuun päättynyttä kautta. Kerää itsellesi sopivimmat hedelmät oman työsi tueksi!

  Lue uutinen ”Täältä löydät Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen annin kootusti”

 • Hallituksen suunnitelmat heikentävät lasten ja nuorten hyvinvointia

  Julkaistu:

  A-klinikkasäätiö, Aseman Lapset ja Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry ovat vakavasti huolissaan hallituksen suunnittelemista toimista, jotka kohdistuvat heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin ja nuoriin. Samalla kun hallitus suunnittelee alkoholin saatavuuden lisäämistä, kohdistetaan lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön isoja leikkauksia. Merkittävästi heikentymässä ovat niin etsivän nuorisotyön, nuorten työpajojen, lastensuojelun jälkihuollon kuin Kelan matalan kynnyksen kuntoutuspalveluiden toimintaedellytykset.

  Lue uutinen ”Hallituksen suunnitelmat heikentävät lasten ja nuorten hyvinvointia”

 • Lisärahoitus etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan ei pelasta jo tapahtuvilta leikkauksilta

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry lämpimästi kiittää Suomen hallitusta sen lisätalousarvioesityksessä mainitusta lisäpanostuksesta etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan vuodelle 2025. Molempiin toimintamuotoihin kuitenkin kohdistui valtion tämän vuoden budjetissa merkittävä tosiasiallinen leikkaus aiempien vuosien avustuksiin verrattuna. Miten nämä kaksi asiaa suhteutuvat toisiinsa? Asiaa analysoi tässä blogissa Inton toiminnanjohtaja Timo Kontio.

  Lue uutinen ”Lisärahoitus etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan ei pelasta jo tapahtuvilta leikkauksilta”

 • VANUPO on julki – miten nuoria tuetaan? 

  Julkaistu:

  Valtakunnallinen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma VANUPO on valtioneuvoston hyväksymä hallituskausiin sidottu poikkihallinnollinen asiakirja, jonka perusteella edistetään nuorten kasvu- ja elinoloja. Ohjelma julkistettiin viime viikolla. Sen valmistelu oli pahasti myöhässä ja julkaisuajankohta on vasta lähes vuoden hallituksen aloittamisen jälkeen. Tässä blogissa Inton toiminnanjohtaja Timo Kontio arvioi tuoretta VANUPO:a.

  Lue uutinen ”VANUPO on julki – miten nuoria tuetaan? ”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry