Keski-Suomi

Koordinaattori Sari ”Siru” Rantala

sari.rantala@sovatek.fi
p. 0504344981
Facebook: Keski-Suomen Alu-koordinaattori Sari Rantala

Mikä motivoi sinua tekemään työpajojen alueellista koordinaatiota?

Minua motivoi alueellisessa koordinaatiotyössä se, miten voin olla mukana vaikuttamassa (nuorten) työpajojen toimintaan ja sen kehittämiseen näköalapaikalta. Koen koordinaatiotyön itselleni hyvin merkitykselliseksi: nuorten työpajavalmennusta tekee suhteellisen pieni porukka tässä maassa, mutta yhdessä saamme aikaan suuria asioita. Haluan olla mukana luomassa työpajatoimintaa entistä vaikuttavammaksi sillä mitä enemmän kehitymme, sitä enemmän työpajat, niiden työntekijät ja asiakkaamme (nuoremme, valmentautujamme) toiminnastamme hyötyvät.

Kerro jostakin mieleen painuneesta kohtaamisesta elämäsi varrelta

Mieleenpainuvia kohtaamisia elämän varrelle on mahtunut paljon. Kaikkein merkityksellisempiä ovat ne, joiden merkityksen olen ymmärtänyt vasta myöhemmin. Jokainen on opettanut minulle jotain arvokasta elämästä. Ja kaikki nämä ovat kasvattaneet minua, joskus kovallakin kädellä. Yksi hauskimmista kohtaamisista oli kun reilu kolmekymppisenä tutustuin erääseen yhdeksänkymppiseen ammattikuntani edustajaan. Hän nautti elämästä täysin palkein eikä antanut ikänsä olla esteenä hauskanpidolle. Muistan kun eräässä iltatilaisuudessa tanssimme aamukahdelta Elviksen Jailhouse rockia ja hän puuskuttaa hengästyneenä: ”Sari hyvä, tämä vie minulta hengen mutta en välitä koska tämä on niin peevelin hauskaa!” Ilta ei koitunut hänen kohtalokseen, tapasimme vielä muutamia kertoja ja muistelimme hymyssä suin tuota hauskaa iltaamme.

Kerro kolme asiaa, mistä sinä innostut

  • Innostun aina kun pääsen haistelemaan uusia tuulia niin työssä kuin yksityiselämässä. Uudet asiat, ihmiset, menetelmät, teknologiat tai vaikkapa joku uusi harrastus saa aina innostukseni kuplimaan. Innostun erityisesti siitä kun pääsen innostamaan toisia.
  • Innostun nopeasti ja olen usein jo kyllästynyt asiaan kun muut vasta löytävät sen. Vastaavasti joissakin asioissa olen armotta jälkijunassa!
  • Innostun myös asioista oman laatikkoni ulkopuolella. Välillä tekee hyvää heittäytyä hetkeen ja nauraa itselleen!
Koordinaattorin valinnat: Kissa, kesä, mökki, auto, kahvi, joulu ja rock.
© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry