Sinikka Peltoaho, Visio-säätiö

Alue: Keski-Suomi
Työpajalla: 19 vuotta, vastaava ohjaaja

Mikä työpajatoiminnassa on hienoa?

Työpajatoiminnassa hienoa on minun mielestäni ajatus siitä, että tällä toiminnalla voidaan vähän loiventaa ihmisen elämän lähtökohdista tai elämän varrella tapahtuneista kolhuista koituneita ongelmia.

Kerro mieleenpainuvin tarina valmentautujasta.

Mieleenpainuvimmat tarinat valmentautujista ovat sellaisia, joissa heidän itseluottamuksensa on kohentunut jakson aikana, ja siitä seuranneet hyvät asiat. Aina jakso ei ole edes sujunut kovin hyvin, mutta joku pieni asia onkin kääntänyt suunnan. Ollaan soitettu yhdessä velkaneuvontaan ja jakson päättymisen jälkeen parin vuoden päästä sama henkilö poikkeaa kertomaan saaneensa kaikki velkansa maksettua ja työpaikkakin on löytynyt. Kuitenkin on hyvä muistaa tämän työn olevan rinnalla kulkemista –  jokaisella on oma vastuu, ketään ei voi auttaa, jos ihminen ei ole valmis ottamaan apua vastaan. Pidän myös arkea arvokkaana, sekin on saavutus, jos joku vaikeassa elämäntilanteessa oleva jaksaa tulla paikalle useimpina päivinä. Jos ei saada koko elämää järjestettyä kuntoon, hommataan ainakin henkilöllisyyspaperit, pankkitili tai silmälasit.

Terveisiä TE-hallinnolle:

Toivottavasti tulevaisuudessa luvatut lisäresurssit vaikuttavat niin, että asiakkaiden todellinen työkyky ja tilanne on paremmin TE-hallinnon tiedossa. Tavoitettavuus paremmaksi!

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry