Max 19v.

19-vuotias Max tuli etsivän nuorisotyön ohjaukseen aikuislukion kautta. Aikuislukiosta otettiin yhteys etsiviin, koska oli huolta siitä, ettei nuoren opinnot etene. Max ei ollut käynyt paljoakaan koulussa ja kertoi, ettei opiskelu aikuislukiossa tunnu oikein kiinnostavan. Aika kuluu kotona pelatessa tietokoneella. Kavereita ja kontakteja on netin kautta ja kommunikointi heidän kanssaan tapahtuu ainoastaan netissä. Vuorokausirytmi on hieman päälaellaan ja ulkona hän käy melko harvoin. Kun etsivät alkoivat tavata Maxia, tapaamiset hoidettiin suurimmaksi osaksi kävellessä lähiympäristössä. Etsivät kertoivat hänelle ammatinvalinnanohjauksesta, jonka avulla Maxin olisi mahdollista selkiyttää omia ajatuksiaan ja toiveitaan tulevaisuudesta. Muutaman tapaamiskerran jälkeen Max oli valmis kokeilemaan kyseistä palvelua.  Ensimmäiseen tapaamiseen mentiin yhdessä etsivän kanssa. Max kiinnostui ammatinvalinnanohjauksesta ja oli valmis jatkamaan käyntejä itsekseen.

Etsivät jatkoivat Maxin tapaamista. Opinnot aikuislukiossa eivät olleet edenneet pitkään aikaa ja Max halusi erota lukiosta. Etsivien avustuksella asia vietiin eteenpäin ja hän laittoi työnhaun voimaan TE-toimistossa. Max jatkoi käyntejään ammatinvalinnanohjauksessa ja pääsi työkokeiluun työpajatoimintaan, jossa työskenteli kuukauden. Etsivien ollessa kotikäynnillä Maxin luona, selvisi, että hän oli miettinyt omilleen muuttoa. Maxin kanssa sovittiin, että etsivät auttavat myös asunnon etsimisessä. Etsivät yhdessä Maxin kanssa varmistivat sosiaalitoimesta vuokravakuusasioiden olevan ok, mikäli nuori löytää mieleisensä asunnon. Maxin kanssa käytiin asuntoesittelyssä, jonka jälkeen hän haki asuntoa. Asunnosta ei kuitenkaan kuulunut mitään ja sovittiin, että hän itse jatkaa asuntojen katselemista.

Etsivät jatkavat tapaamisia nuoren kanssa edelleen ja auttavat asioissa, joissa Max kokee tarvitsevansa tukea. Välillä tavataan ja vaihdetaan kuulumisia kahvikupin äärellä.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry