Reija Nurkkala, Tornio

Alue: Lappi
Etsivänä: Kesäkuusta 2011

Mikä etsivässä nuorisotyössä on hienoa?

Etsivässä on hienoa nuoret ja heidän kanssaan kohtaamiset, on etuoikeus ja kunnia saada jeesata nuoria ja kulkea nuoren rinnalla edes pieni hetki hänen elämästään. Sen lisäksi meillä Torniossa on hienoa se, kuinka mahtavasti meidän yhteistyöverkosto toimii, nuorten parissa työskentelevät tyypit tekee työtä suurella sydämellä ❤️

Kerro mieleenpainuvin tarina nuoresta.

Vuosien saatossa tosi monet nuoret, ja heidän tarinansa on jättänyt jäljen minun sydämeen. Ne jäljet ovat pääsääntöisesti jääneet niiltä nuorilta, joiden rinnalla on kuljettu syystä tai toisesta pidemmän aikaa. Heidän kanssaan on käyty läpi koko tunteiden kirjo ilosta ja onnesta, turhautumiseen ja pettymykseen. Rehellisyys ja avoimuus puolin ja toisin nuoren kanssa on mielestäni kaiken perusta, ja sen tuon aina esille myös nuorille.. Mieleenpainuvin tunteen purkaus tekstarilla ehkä just siksi kuuluikin näin: ”Lappakaapa vaikka v#ttuun!”. Arvostan!

Kuntien päättäjät – etsivällä nuorisotyöllä on asiaa!

Päättäjät, pysykää oikeasti kartalla siitä, mitä nuorille kuuluu ja miten heillä menee. Nuoret itse ja nuorten parissa työskentelevät kertovat sen teille kyllä mielellään. Siispä rohkeasti vierailulle esim. nuorisotiloille, kauppakeskuksiin, kouluille, oppilaitoksiin! Lisäksi laittakaa tarpeeksi resursseja ennaltaehkäisevään työhön, se on paras sijoitus tulevaisuutta ajatellen!

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry