Helena istuu tuolilla ja katsoo kameraan.

Helenan tarina

”Totta puhuen etsivistä tuli iso henkinen tuki. Välillä tuntui, että kaikki rutiinit ovat hukassa, mutta sentään yksi pysyi. Se oli etsivien tapaaminen.”

Ian istuu sohvalla basso kädessään ja katsoo kameraan.

Ianin tarina

”Tarinani ei olisi tällainen, jos työpajatoimintaa ei olisi ollut. Olen saamastani kokemuksesta erittäin kiitollinen.”

Julia nojaa lipastoon ja katsoo kameraan.

Julian tarina

”Minulla on elämässä kaikki erittäin hyvin jokaisella osa-alueella. Tästä kiitän kaikkia niitä ihmisiä (itseni lisäksi), jotka ovat ottaneet koppia meistä väliin putoavista nuorista ja nuorista aikuisista, jotka kamppailevat omien haasteidemme kanssa.”

Raivo seisoo ulkona. Takana näkyy vettä ja puita.

Raivon tarina

”Olen kiitollinen kaikesta saamastani avusta ja pidän edelleen silloin tällöin yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään.”

Santeri seisoo juna-asemalla. Takana näkyy juna.

Santerin tarina

”Etsivästä nuorisotyöstä sain oikean suunnan ja huomattavan henkisen tuen, joka vahvisti minua itsekin hakemaan nuorisopuolelle.”

Sari seisoo ja katsoo kameraan. Taustalla näkyy suurkeittiö.

Sarin tarina

"Ilman työpajatoimintaa ja sen oppeja olisin jäänyt ehkä kotiin tai ajautunut muuten huonoille raiteille. Nyt löysin uuden ammatin ja uuden polun elämääni."

Sonja istuu lattialla ja katsoo kameraan.

Sonjan tarina

"On ollut tosi tärkeää, että aina on ollut joku ihan ulkopuolinen aikuinen. Ihminen, johon voi tukeutua niin hyvänä päivänä juttuseurana kuin huonompanakin – se joku, joka kiskoo ylös sängystä ja soittelee ne tärkeät puhelut, jotka muuten jäisivät soittamatta."

Tomi seisoo ulkona ja katsoo kameraan. Takana näkyy puita ja kerrostaloa.

Tomin tarina

”Olisinko sama ihminen ilman pajatoimintaa? En osaa sanoa. Sen tiedän, että se on vaikuttanut minuun syvästi ja tehnyt matkastani huomattavasti helpomman."

Ilman etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa…

Millainen merkitys etsivällä nuorisotyöllä ja työpajatoiminnalla on ollut nuorille ja aikuisille? Mitä entisille etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan nuorille ja aikuisille kuuluu nyt? Entä mitä jos etsivää nuorisotyötä tai työpajatoimintaa ei olisi ollut?

Helena, Ian, Julia, Raivo, Santeri, Sari, Sonja ja Tomi kertovat, millainen merkitys etsivällä nuorisotyöllä ja työpajatoiminnalla heidän elämässään oli ja mitä heille kuuluu nyt. Tutustu tarinoihin sivuvalikosta!

Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tavoittavat 43 000 nuorta ja aikuista vuosittain. Ne vähentävät yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, vahvistavat arjenhallintaa sekä tukevat kohti koulutusta ja työtä. Etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa tarvitaan tulevaisuudessakin toimimaan nuorten ja aikuisten rinnalla sekä tukemaan muita palveluita.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry