Virpi Huittinen, Oulu

Alue: Pohjois-Pohjanmaa
Etsivänä:  Elokuusta 2008

Mikä etsivässä nuorisotyössä on hienoa?

Etsivässä nuorisotyössä on mahdollisuus seurata nuorten elämää aitiopaikalta. Ohjaukseen liittyvä käsikirjoitus tehdään aina yhdessä nuoren kanssa ja se tuo valtavaltavasti erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa yhteistyötä. Kohtaamiset voivat pitää sisällään palveluihin ohjausta, kuulumistenvaihtoa kahvikupin äärellä tai vaikka museovierailun. Etsivä nuorisotyö on ketterä ja aidosti joustava työmuoto ja minusta etsivällä työllä on selkeä oma paikka palvelujärjestelmässä. On ollut hienoa huomata, että nuoret kokevat hyötyvänsä etsivän nuorisotyön monipuolisista mahdollisuuksista.

Kerro mieleenpainuvin tarina nuoresta.

Mieleenpainuvimmat hetket liittyvät usein niihin muutostilanteisiin, joissa on auttanut nuorta tekemään ratkaisuja kohti hänen näköistä elämää. Sisäisen motivaation kipinä tuottaa usein kestäviä valintoja nuoren elämään.

Etsivän nuorisotyön toive KELAan!

Toivon KELAn jatkavan edelleen jalkautumista nuorten pariin. Erityisesti iloitsisin KELAn jalkautuvista walk-in ajoista, joissa nuoret voivat piipahtaa ilman ajanvarausta. Etsivän nuorisotyön näkökulmasta toivoisin nuorille runsaasti sosiaalisen kuntoutuksen mahdollisuuksia.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry