Ianin tarina

Tarinani ei olisi tällainen, jos työpajatoimintaa ei olisi ollut. Olen saamastani kokemuksesta erittäin kiitollinen.”

Työpajasta media-alan taitoja ja rutiinia arkeen

Musiikkiteknologiksi valmistunut Ian, 29, oli yhdeksän kuukautta töissä viestintäpajalla Nuorten Työpaja Fendarissa.

Olen valmistunut musiikkiteknologiksi keväällä 2021. Valmistumisen jälkeen olin töissä elokuusta 2021 kesäkuuhun 2022 Fendarin viestintäpajalla Turun Nuorisotalo Vimman toimipisteellä.

Paja tarjosi työpaikan, jossa oli mielekkäitä työtehtäviä ja hyvä ilmapiiri!

Millaista pajajaksolla oli?

Yleisin työtehtävä pajalla oli striimaaminen kameramiehenä. Menimme johonkin lokaatioon, kasasimme striimausvälineet, ja ohjaaja teki videomiksauksen, kun minä ja toinen pajalainen hoidimme kuvauksen.

Työtehtävät oli mielenkiintoisia ja monipuolisia ja retkikurssit virkistivät arkea. Ehkä mieleenpainuvin yksittäinen asia oli yhdessä pajalaisten kanssa toteutettu podcast. Keskustelun aihepiirit vaihtelivat laidasta laitaan, mutta aina tuli juttua ja useimmiten naurettiin vedet silmissä.

Fendarin ohjaajat ovat mahtavaa väkeä. He ovat osaavia, joustavia sekä tarpeen tullen valmiita ohjaamaan ja auttamaan. Yhdestä on tullut minulle osittainen kollega muitten piirien kautta.

Työilmapiiri pajassa oli rento, reilu ja kunnioittava. Koko pajajakso oli aivan huippu, ja on vaikea sanoa yhtä parasta asiaa ylitse muiden.

Mitä merkitystä pajajaksolla oli?

Pajajakso oli itselle todella tärkeä. Ilman sitä oma rahallinen tilanteeni olisi ollut paljon vaikeampi. Sitäkin vielä tärkeämpää oli opintojen jälkeen saada hyvää rutiinia arkeen. Sain myös täydennettyä ja terävöitettyä vanhoja taitoja ja pääsin oppimaan ihan uusia taitojakin.

Ilman pajajaksoa en olisi näin valmis tekemään pajajakson, eli media-alan töitä. Itseluottamus omaan osaamiseen ei myöskään olisi niin korkealla, kuin mitä se tällä hetkellä on.

Mitä sinulle kuuluu nyt?

Tällä hetkellä olen virallisesti työtön, vaikkakin teen keikkatöitä. Etsin kuitenkin täysaikaista työtä. Työn puute on vaikuttanut valitettavasti omaan mielialaani. Mutta pajajakson ansioista olen tietoinen, mitä töitä haluan tehdä ja saatu työkokemus antoi myös rahkeita erilaisiin työtehtäviin.

Tarinani ei olisi tällainen, jos työpajatoimintaa ei olisi ollut. Olen saamastani kokemuksesta erittäin kiitollinen.

Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tavoittavat 43 000 nuorta ja aikuista vuosittain. Ne vähentävät yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, vahvistavat arjenhallintaa sekä tukevat kohti koulutusta ja työtä. Etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta tukea saaneet Helena, Ian, Julia, Raivo, Santeri, Sari, Sonja ja Tomi kertovat, millainen merkitys etsivällä nuorisotyöllä ja työpajatoiminnalla heidän elämässään oli ja mitä heille kuuluu nyt. Etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa tarvitaan tulevaisuudessakin toimimaan nuorten ja aikuisten rinnalla sekä tukemaan muita palveluita.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry