Aino Saari, Leikkiväki ry

Alue: Pääkaupunkiseutu
Työpajalla: Vuodesta 2009 pienillä tauoilla, hankevastaava.

Mikä työpajatoiminnassa on hienoa?

Pajatoiminnassa on varmaan parasta se, että pajalaisten kanssa riittää aikaa kohdata ja tutustua työn tiimellyksessä. Näin ollen koen, että työn merkityksellisyys vahvistuu.

Kerro mieleenpainuvin tarina valmentautujasta.

Niitä on monia! Ehkä mieleenpainuvimmat tarinat ovat liittyneet omaan kasvuun tai oivalluksiin elämästä ja sen ilmiöistä. Siis sellaisista vuorovaikutuksellisista tilanteista joissa ollaan molemmat pajalaisen kanssa opittu toisiltamme jotain. Muistan vaikka sellaisia tilanteita ohjaajan uran alkutaipaleelta, jolloin työskentelin puupajan ohjaajana ja asiakkaina oli reippaasti mua vanhempia tyyppejä. Itse sain runsaasti elämänohjeita ja toivottavasti annoin puuntyöstön ohjeita. Ihan huikeeta!

Terveisiä mielenterveys- ja päihdepalveluille:

Tuloksekas mielenterveys- ja päihdetyö vaatii aikaa ja riittävästi resursseja. Toivon työntekijöille jaksamista työssä, jotta kohtaamiselle jää voimavaroja. Päättäjiltä toivoisin ymmärrystä resurssien ja palveluiden riittävästä ajallisesta kestosta sekä palveluiden monipuolisuuden tarpeellisuudesta. Uusien asioiden oivaltaminen ja tunteiden käsittely vaatii pysähtymistä ja aikaa työstää asioita.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry