Ajankohtaista

 • Into sosiaaliturvauudistuksesta: Yksilöllinen kohtaaminen, työ- ja toimintakyvyn arviointi ja palveluiden saatavuus keskiöön

  Julkaistu:

  Into antoi lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle sosiaaliturvauudistusta valmistelevan sosiaaliturvakomitean välimietinnöstä. Lue tärkeimmät huomiot sotu-uudistuksesta alta.

  Lue uutinen ”Into sosiaaliturvauudistuksesta: Yksilöllinen kohtaaminen, työ- ja toimintakyvyn arviointi ja palveluiden saatavuus keskiöön”

 • Tervetuloa yhteiskuntatelakalle! Into tuo ratkaisunsa Poriin SuomiAreenan oheen

  Julkaistu:

  Tervetuloa tutkimaan kanssamme yhteisen yhteiskuntalaivamme merikelpoisuutta! Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n Yhteiskuntatelakalla kartoitetaan, ketkä nuoristamme ovat merihädässä sekä miksi ja mistä se yhteinen vene vuotaa.

  Lue uutinen ”Tervetuloa yhteiskuntatelakalle! Into tuo ratkaisunsa Poriin SuomiAreenan oheen”

 • Syrjäytymisen lasku ei pienene säästämällä nuorista 

  Julkaistu:

  Ennen vaaleja valtiovarainministeriö (VM) esitteli keinonsa valtiontalouden tasapainottamiseksi. Esityksen sisältämät leikkaukset olivat kylmää kyytiä. Jos syrjäytymisestä syntyviä kuluja halutaan pienentää, ei rahoitusta kannata leikata nuorilta. Se olisi kuin hölmöläisten peitontekoa: jos rahoitusta vähennetään nuorisoalalta, pidemmällä aikavälillä kustannukset kasvavat muualla. Nuorisotyöhön panostaminen on tehokasta ongelmien ennaltaehkäisyä.

  Lue uutinen ”Syrjäytymisen lasku ei pienene säästämällä nuorista ”

 • Etäaika haastoi ja pakotti työpajat kehittymään yhteisöllisyys keskiössä

  Julkaistu:

  Moni nuori ja nuorten työpaja joutui uuteen tilanteeseen, kun koronaviruksen johdosta Suomeen asetettiin kokoontumisrajoitteita. Tässä blogikirjoituksessa yksikönvastaava, sosiaalikuraattori ja työpajakoordinaattori Mira Eriksson-Erkkilä pohtii työpajan voimaannuttavaa vaikutusta korona-ajan opiskelijoiden parissa ja valmentaja ja Uudenmaan työpajakoordinaattori Tiivo Uuksulainen Hyria säätiöltä puolestaan pohtii, mitä työpajoilla opittiin pandemian johdosta.

  Lue uutinen ”Etäaika haastoi ja pakotti työpajat kehittymään yhteisöllisyys keskiössä”

 • Näin nuorten syrjäytyminen vähenee ja hyvinvointi lisääntyy

  Julkaistu:

  Miten nuorten syrjäytymistä voidaan vähentää ja hyvinvointia lisätä? Tähän kysymykseen Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry vastasi hallitusneuvottelujen asiantuntijana torstaina 11. toukokuuta. Kokosimme luettavaksi tietopaketin, jonka avulla jokainen voi muodostaa tilannekuvan suomalaisten nuorten hyvinvoinnista sekä syrjäytymistä ehkäisevän ja osallisuutta vahvistavan nuorisotyön palveluista ja niiden kustannustehokkuudesta. Tehdään yhdessä Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

  Lue uutinen ”Näin nuorten syrjäytyminen vähenee ja hyvinvointi lisääntyy”

 • Työpajavalmennuksen laatu tehdään näkyväksi valtakunnallisella laatumerkillä

  Julkaistu:

  Meriva sr Kemistä ja Mielle ry Vaasasta saivat ensimmäisinä valtakunnalliset työpajatoiminnan laatumerkit. Laatumerkki kertoo yksikössä tehtävän valmennuksen vaikuttavuudesta, tasalaatuisuudesta ja suunnitelmallisuudesta. Molemmilla työpajoilla laatuprosessiin liittyi ulkopuolinen auditointi.

  Lue uutinen ”Työpajavalmennuksen laatu tehdään näkyväksi valtakunnallisella laatumerkillä”

 • Inton kevätkokous vahvisti odotetusti viime tilikauden ja toiminnan

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin etäkokouksena tiistaina 25. huhtikuuta. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

  Lue uutinen ”Inton kevätkokous vahvisti odotetusti viime tilikauden ja toiminnan”

 • Intossa saa olla hyvisten puolella

  Julkaistu:

  Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n uusi toiminnanjohtaja Timo Kontio iloitsee hallitustunnustelujen syrjäytymisen ehkäisy -kysymyksestä, sanoisi ei juustohöylälle ja haluaa kehittää yhdistyksen korkeakoulu- ja kansainvälistä yhteistyötä. Vapaa-ajallaan hän innostuu kuorolaulusta ja tyttärensä kanssa vietetystä ajasta. Tässä haastattelussa Kontio kertoo, millaisena hän näkee etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan tulevaisuuden ja mihin meidän yhdessä tulisi panostaa.

  Lue uutinen ”Intossa saa olla hyvisten puolella”

 • Hyria hyödyntää Sovaria monipuolisesti kehittämistyössä

  Julkaistu:

  Sovari on monipuolinen työkalu. Sovarista organisaatio saa tietoa paitsi oman työnsä tuloksista, myös valtakunnallisesta tilanteesta. Miten ottaa Sovarista kaikki hyöty irti? Tässä blogikirjoituksessa etsivän nuorisotyön koordinaattori, Hyria-säätiön Cecilia Winter kertoo Hyrian hyvistä Sovari-käytännöistä.

  Lue uutinen ”Hyria hyödyntää Sovaria monipuolisesti kehittämistyössä”

 • Into esittää hallitukselle neljä keinoa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

  Julkaistu:

  Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry esittää tulevalle hallituskaudelle neljä tavoitetta nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Etsivän nuorisotyön perusrahoitus on korotettava, työpajatoiminnan rahoitus on nostettava vastaamaan nykytilaa, uusi työpajapalvelu on säädettävä lakiin ja palvelujärjestelmää on tarkasteltava kokonaisuutena. Toiminnanjohtaja Timo Kontion mukaan Inton tavoitteet vastaavat moneen hallitustunnusteluissa esille nousseeseen kohtaan. Lue lisää Timon mietteitä hallitusneuvoitteluista sekä Inton hallitusohjelmatavoitteet alta.

  Lue uutinen ”Into esittää hallitukselle neljä keinoa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi”

 • Viestintäpäällikkö Annemari Kivivuori hyppäsi suoraan vaaliviestinnän ohjaksiin

  Julkaistu:

  Etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan valtakunnallisesti yhteen kokoava Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry sai uuden viestintäpäällikön helmikuussa. Annemari Kivivuori hyppäsi suoraan syvään päätyyn, sillä kuluneeseen kahteen kuukauteen ovat mahtuneet niin eduskuntavaalit kuin Inton vuoden suurin tapahtuma #INTO23. Kivivuori kertoo olevansa erityisen ilahtunut siitä, että pääsi heti työskentelemään merkityksellisten asioiden parissa. Inton edustamat toimijat tukevat … Jatkuu

  Lue uutinen ”Viestintäpäällikkö Annemari Kivivuori hyppäsi suoraan vaaliviestinnän ohjaksiin”

 • Tekojen kautta nuorelle rakentuu usko: Opin, osaan ja kelpaan

  Julkaistu:

  Nuorten työpajakenttää ravistellaan. Hyvinvointialueille siirtyminen sekä te-palveluiden ja palkkatuen uudistukset aiheuttavat päänvaivaa ja huolta työpajatoimijoiden keskuudessa. Muutoksissa ei saa kadottaa toimivia palveluja. Tässä kirjoituksessa Hannu Esselström ja Henna Kamppuri Elävä-säätiöstä kuvaavat työpajatoiminnan kokonaisvaltaista lähestymistapaa nuoren vahvistamiseen. Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

  Lue uutinen ”Tekojen kautta nuorelle rakentuu usko: Opin, osaan ja kelpaan”

 • Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin – katso ehdokkaiden ratkaisut

  Julkaistu:

  Kentältä kysyttiin ja kansanedustajaehdokkaat ympäri Suomea vastasivat: Näin rakennetaan Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Tämä artikkeli on tuotettu yhteistyössä etsivien nuorisotyöntekijöiden ja työpajatoimijoiden sekä alueellisten koordinaattorien kanssa.

  Lue uutinen ”Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin – katso ehdokkaiden ratkaisut”

 • Rinnalla kulkeva aikuinen vahvistaa nuoren elämäntaitoja

  Julkaistu:

  Rinnalla kulkevilla palveluilla on monia sosiaalisesti vahvistavia vaikutuksia nuoriin. Avun ja tuen tarjoamisella on yhteiskunnallisesti suuri merkitys. Arvioinnin asiantuntija Riitta Kinnunen Intosta tuo esille rinnalla kulkemisen merkitystä etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan Sovari-tulosten näkökulmasta. Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

  Lue uutinen ”Rinnalla kulkeva aikuinen vahvistaa nuoren elämäntaitoja”

 • Etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan väki innostuu Lahdessa  

  Julkaistu:

  Huippupuhujat haastavat nuorten kanssa työskenteleviä ja keskiviikon vaalipaneelissa tentataan politiikan kovia nimiä. #INTO23 järjestetään Lahden Sibeliustalolla 28.-29. maaliskuuta. Paikalle odotetaan noin 600 osallistujaa. Apuna tapahtuman toteuttamisessa toimivat Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat.

  Lue uutinen ”Etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan väki innostuu Lahdessa  ”

 • Jos työpajoja ei olisi, ne pitäisi heti keksiä!

  Julkaistu:

  Jokainen meistä haluaa kuulua johonkin ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Työpajatoiminta tarjoaa tämän mahdollisuuden vuosittain kymmenille tuhansille valmentautujille. Tässä artikkelissa Omnian Veijo Wienkoop herättelee lukijan pohtimaan osallisuuden ja osattomuuden teemoja ja niiden hintalappua yhteiskunnassamme. Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

  Lue uutinen ”Jos työpajoja ei olisi, ne pitäisi heti keksiä!”

 • Timo Kontiosta Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n toiminnanjohtaja

  Julkaistu:

  Timo Kontio on valittu Into ─ etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi. Kontio on työskennellyt aiemmin Helsingin kaupungin etsivän nuorisotyön toiminnanjohtajana ja lastensuojelun sijaishuollon sosiaalityöntekijänä. Lisäksi hänellä on työkokemusta mm. valtionhallinnosta ja valtakunnallisista nuorisoalan järjestöjen johtotehtävistä. Koulutukseltaan Kontio on valtiotieteiden kandidaatti.  Inton hallitus valitsi Kontion toiminnanjohtajaksi 14. maaliskuuta järjestetyssä kokouksessaan. Hallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen … Jatkuu

  Lue uutinen ”Timo Kontiosta Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n toiminnanjohtaja”

 • Eurooppa kutsuu etsiviä, työpajoja ja nuoria – Arin ja Maukan kansainvälisyysklinikka tuo ratkaisut lähelle

  Julkaistu:

  Podetko opintomatkakuumetta? Närästääkö nuorisovaihdot? Onko sinulla metabolinen monikulttuurillisuushäiriö? Ei haittaa vaikka ei olisikaan, tule silti klinikalle! Hoitosuositukset tilanteeseen kuin tilanteeseen kirkastuvat EU:n nuoriso-ohjelmien asiantuntijoiden kanssa #INTO23-tapahtumassa Lahdessa 28.-29.3.

  Lue uutinen ”Eurooppa kutsuu etsiviä, työpajoja ja nuoria – Arin ja Maukan kansainvälisyysklinikka tuo ratkaisut lähelle”

 • Miten herätetään henkiin elävä kuollut? Kohtaamisilla ja kuulevalla korvalla 

  Julkaistu:

  Jokainen meistä kohtaa tilanteita, joissa tarvitsee tukea. Työpajojen ammattilaiset tukevat rinnalla kulkien heikossa asemassa olevia ja tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden omannäköiseen elämään. Tässä kirjoituksessa Taina Silkkola Euran nuorten työpajalta avaa käytännön esimerkein sitä, mitä rinnallakulkijuus merkitsee työpajalla. Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

  Lue uutinen ”Miten herätetään henkiin elävä kuollut? Kohtaamisilla ja kuulevalla korvalla ”

 • Nuorissa on uutta luova voima – uudet sukupolvet muokkaavat käsitystämme hyvästä elämästä

  Julkaistu:

  Nuorten käsitys hyvästä elämästä ja sen edellytyksistä on erilainen kuin edellisillä sukupolvilla. Heissä on eteenpäin vievää voimaa, jonka ansiosta ihmiskunta on kautta historiansa kehittynyt. Ja niin sen kuuluu ollakin, esittää Mikko Salasuo, talous- ja sosiaalihistorian dosentti ja yksi #INTO23-tapahtuman pääpuhujista Lahdessa 28.-29.3.

  Lue uutinen ”Nuorissa on uutta luova voima – uudet sukupolvet muokkaavat käsitystämme hyvästä elämästä”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry