Ajankohtaista

 • Synergiaseminaarissa esillä työpajatoiminnan opinnollistamisen uusia avauksia 

  Julkaistu:

  Työpajojen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyön laajentamiseen on nyt entistä paremmat mahdollisuudet. Tutkintokoulutukseen valmentaja koulutus (TUVA), opinnollistaminen ja osaamismerkit kuntouttavan työtoiminnan aikana sekä korkeakoulupolut ovat esimerkkejä yhteistyöstä. Verkossa 17.11. järjestettävä Synergiaseminaari kokoaa noin 150 opinnollistamisen parissa työskentelevää ja siitä kiinnostunutta työpajojen ja koulutuksen järjestäjän edustajaa vertaiskehittämisen äärelle.

  Lue uutinen ”Synergiaseminaarissa esillä työpajatoiminnan opinnollistamisen uusia avauksia ”

 • Rohkealla yhteistyöllä vahvistetaan nuorten digiosallisuutta

  Julkaistu:

  Digitaalinen syrjäytyminen koskettaa vahvasti erityisryhmiä, kuten työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Katriina Räisänen Diakonissalaitoksen Digistä voimaa -hankkeesta kertoo, miten he ovat lähteneet tukemaan nuorten digiosallisuutta Vantaalla yhdessä nuorten työpajojen kanssa.

  Lue uutinen ”Rohkealla yhteistyöllä vahvistetaan nuorten digiosallisuutta”

 • Oispa jo perjantai! -podcast-sarja työhyvinvoinnista etsivässä nuorisotyössä nyt kuunneltavissa

  Julkaistu:

  Työhyvinvointi etsivässä nuorisotyössä saa ennenkuulumatonta huomiota, kun HNMKY:n etsivä nuorisotyöntekijä Janina Kosken tutkimukselliseen kehittämistyöhön perustuva podcast-sarja julkaistaan. Yhdessä Inton kanssa tuotettu 5-osainen sarja on Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogi (YAMK)-opinnäytetyön konkreettinen tuotos.

  Lue uutinen ”Oispa jo perjantai! -podcast-sarja työhyvinvoinnista etsivässä nuorisotyössä nyt kuunneltavissa”

 • 93 % nuorista ja aikuisista kokee sosiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa

  Julkaistu:

  Sovari 2021 -tulosten mukaan 93 % nuorista ja aikuisista kokee sosiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa. Kyse on laaja-alaisesta elämäntaitojen vahvistumisesta: valtaosa vastaajista on kokenut itseluottamuksen, sosiaalisten taitojen, arjen- ja elämänhallinnan sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksiensa kehittymistä. Kuusi kymmenestä vastaajasta on kokenut selkeän myönteisen muutoksen elämäntilanteessaan tai -taidoissaan palvelujakson aikana. Kysely kokosi kaikkiaan noin 6800 nuoren … Jatkuu

  Lue uutinen ”93 % nuorista ja aikuisista kokee sosiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa”

 • Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto moniammatillisen työn tukena

  Julkaistu:

  Monessa kunnassa ja ihan valtakunnallisestikin on huolta nuorten hyvinvoinnista. Yksi hyvä keino vaikuttaa nuorten elinoloihin ja hyvinvointiin omassa kunnassa on nuorten ohjaus- ja palveluverkosto, josta meidän kunnassamme, Pielavedellä käytämme lyhennettä NOP. Pielavesi on Pohjois-Savoon kuuluva pieni kunta, jossa on asukkaita 4 229 (15–28-vuotiaita 9,7%). Nuorten ohjaus- ja palveluverkoston toiminta on määritelty nuorisolaissa. On kuitenkin paljon … Jatkuu

  Lue uutinen ”Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto moniammatillisen työn tukena”

 • Into: Palkkatukiuudistus kuihduttaa kolmannen sektorin työpajatoimintaa ja lisää työttömyyttä

  Julkaistu:

  Palkkatukiuudistus on eduskunnan käsiteltävänä. Into korostaa, että uudistuksen tavoite – heikossa työ-markkina-asemassa olevien työllisyyden parantaminen – on oikea, mutta keinot johtavat päinvastaiseen lopputulokseen. Uudistuksen seurauksena kolmannen sektorin työpajojen työllistämismahdollisuudet vähenevät radikaalisti. Tämä lisää heikossa asemassa olevien työttömyyttä ja vaikeuttaa heidän tilannettaan.

  Lue uutinen ”Into: Palkkatukiuudistus kuihduttaa kolmannen sektorin työpajatoimintaa ja lisää työttömyyttä”

 • Mitä sinulle kuuluu, oikeasti?

  Julkaistu:

  Miten rakentaa mielenterveyttä tukevaa toimintakulttuuria? Työ- ja yksilövalmentaja ja työpajakoordinaattori Anna Turja herättelee aiheeseen kysymällä, olemmeko valmiita paitsi kysymään, myös kuulemaan, mitä toisillemme kuuluu? Kirjoitus on jatkoa aiemmin julkaistulle Katri Peräahon näkökulmalle työpaikkojen mielenterveyttä tukevasta toimintakulttuurista. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Mitä sinulle kuuluu, oikeasti?”

 • Työpajatoiminnan laatumerkki haettavissa

  Julkaistu:

  Kauan odotetut työpajatoiminnan laatukriteerit ovat valmiit ja nyt on auki laatumerkin haku työpajoille. Ensimmäiset laatumerkit myönnetään alkuvuodesta 2023. Työpajatoiminnan laatukriteerit auttavat ja tukevat työpajatoimijoita ympäri Suomea kehittämään ja kehittymään työssään. Tavoitteena on valtakunnallisesti entistä laadukkaammat ja vaikuttavammat työpajapalvelut. Työpajatoimijat pystyvät nykyiselläänkin osoittamaan työnsä vaikuttavuutta, mutta edessä olevat yhteiskunnalliset muutokset edellyttävät työpajatoiminnan laadun vahvempaa osoittamista ja … Jatkuu

  Lue uutinen ”Työpajatoiminnan laatumerkki haettavissa”

 • Työpaja oli turvallinen paikka löytää uudelleen itsensä ja vahvuutensa

  Julkaistu:

  Vietin työpajalla kuntouttavassa työtoiminnassa lähes 1,5 vuotta ennen kuin siirryin Fendarin viestintäpajalle työkokeiluun ja palkkatuelle. Silloin minulla ei ollut vielä aavistustakaan, että kaikki mennyt ja tuleva valmistaisi minua siihen, että tänä syksynä aloittaisin työt Intossa. Inton viestinnän asiantuntija Saana Koukku kertoo, millainen merkitys työpajatoiminnalla on ollut hänen polullaan.

  Lue uutinen ”Työpaja oli turvallinen paikka löytää uudelleen itsensä ja vahvuutensa”

 • Into: Tukea tarvitsevien nuorten palveluista ei saa leikata

  Julkaistu:

  Into jätti lausunnon ja oli valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston kuultavana valtion vuoden 2023 talousarvioesityksestä. Into käsittelee lausunnossaan pyydetyn mukaisesti nuorisotyön tilannetta, haasteita ja rahoitusta sekä työpajatoiminnan jatkuvuutta ja palvelujen saatavuutta uudessa sote-rakenteessa.

  Lue uutinen ”Into: Tukea tarvitsevien nuorten palveluista ei saa leikata”

 • Sote-uudistus muuttaa työpajakenttää

  Julkaistu:

  Millaisia vaikutuksia sote-uudistuksella on työpajakentälle? Missä nyt mennään? Into kysyi jäsenorganisaatioiltaan. Kysely tuo esille, että sote-uudistukseen liittyy työpajakentällä suuri epätietoisuus. Monen työpajan tulevaisuus on edelleen täynnä kysymyksiä. Kyselyn perusteella myöskään hyvinvointialueiden valmius tuottaa kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta tammikuun alussa ei näyttäydy vahvana. Tämä herättää huolta heikossa työmarkkina-asemassa olevien palveluiden ja kokonaiselämäntilanteen heikkenemisestä. Miten valmentautujien moninaisiin tarpeisiin voidaan jatkossa vastata? Miten taataan, etteivät palvelupolut katkea?

  Lue uutinen ”Sote-uudistus muuttaa työpajakenttää”

 • Kuuleeko maailma?

  Julkaistu:

  Kysyimme, mitä kuuluu nuorille etsivässä nuorisotyössä koronan jälkeen. Aikuinen ja aikaa -teema nousee edelleen tärkeänä, se että ollaan nuorta varten, rinnalla, vierellä. Tehdään yhdessä, ei puolesta.  Kuullaan ja kuunnellaan, ollaan ja toimitaan. Blogitekstissä nuori avaa omaa kokemustaan etsivästä nuorisotyöstä ja sen tärkeydestä. Kuulkaas hei! ”Nosta kädet ilmaan ja huuda, jos toista vois jotenkin auttaa nii … Jatkuu

  Lue uutinen ”Kuuleeko maailma?”

 • Jag känner mig ensam!

  Julkaistu:

  En grupp med ungdomar vid Ungdomsverkstaden RAMP/Föregångarna fick tillsammans fundera över rubriken Ett Finland där ingen behöver vara ensam. Såhär gick deras tankar: Vad finns det för alternativ? ”Det borde finnas mera ungdomsverksamheter” ”Det är upp till var och en att skaffa sej sina egna vänner. Om man vill träffa nya vänner kan man t.ex. … Jatkuu

  Lue uutinen ”Jag känner mig ensam!”

 • ”Ollaan nuorten rinnallakulkijoita. Ei tehdä puolesta, vaan yhdessä”

  Julkaistu:

  Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään 10.−16.10. Viikon teemana on nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen ja sen tarkoitus on nostaa esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää tärkeää työtä nuorten hyväksi. Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry kertoo viikon aikana, mitä etsivälle nuorisotyölle ja työpajatoiminnalle ja niiden kohtaamille nuorille ja valmentautujille kuuluu koronan jälkeen ja millaisia vaikutuksia korona-ajalla on ollut näihin nuorisotyön työmuotoihin.

  Lue uutinen ””Ollaan nuorten rinnallakulkijoita. Ei tehdä puolesta, vaan yhdessä””

 • Kohti mielenterveyttä edistävää toimintakulttuuria

  Julkaistu:

  Mielenterveyttä edistävä toimintakulttuuri työpaikoilla ei näyttäydy vain työntekijöille, vaan myös kohdatuille nuorille. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta. 10.10. vietettävän Maailman mielenterveyspäivän kunniaksi ääneen pääsee asiantuntija Katri Peräaho MIELI Suomen Mielenterveys ry:stä ja pohtii mielenterveyttä edistävän toimintakulttuurin merkitystä ja rakentamista.

  Lue uutinen ”Kohti mielenterveyttä edistävää toimintakulttuuria”

 • Vertaisuuden voima ja nähdyksi tuleminen – Hyvää Dysleksiaviikkoa!

  Julkaistu:

  Tällä viikolla vietetään Dysleksiaviikkoa, jonka aikana nostetaan esiin tietoutta ja tarinoita lukivaikeudesta. Näkökulmassa nostamme esiin Inton Emmin henkilökohtaisen tarinan ammattilaisen mahdollisuudesta ottaa lukivaikeus voimavaraksi ja tukea nuoria vertaiskokemusten voimalla. Tarinan henkilökohtaisuudesta huolimatta siinä on paljon vinkkejä, joita ei kannata ohittaa etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla.

  Lue uutinen ”Vertaisuuden voima ja nähdyksi tuleminen – Hyvää Dysleksiaviikkoa!”

 • Ehdota jäsentä Inton hallitukseen

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n (Into) syyskokouksessa 23.11. valitaan erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle kolme varsinaista jäsentä vuosille 2023–2024 ja kolme varajäsentä vuodelle 2023. Inton jäsenorganisaatioilla on nyt mahdollisuus tehdä esityksiä hallituksen jäseniksi.

  Lue uutinen ”Ehdota jäsentä Inton hallitukseen”

 • Palkkatukiuudistus musertaa kolmannen sektorin työpajatoiminnan ja lisää työttömyyttä

  Julkaistu:

  Palkkatuen lainsäädäntöä uudistetaan. Erityisesti muutokset kolmannen sektorin 100 %:n palkkatukeen ovat vaikutuksiltaan kielteisiä. Jos hallituksen esitys hyväksytään, työpajakentän yhdistysten ja säätiöiden työllistämistoiminta ajetaan alas ja niiden toimintaedellytykset heikkenevät. Moni organisaatio voi joutua lopettamaan kokonaan toimintansa. Alueelliset vaikutukset ovat lamauttavat. Uudistus lisää vaikeimmassa työmarkkina-asemassa olevien työttömyyttä ja syrjäytymisen riskejä.

  Lue uutinen ”Palkkatukiuudistus musertaa kolmannen sektorin työpajatoiminnan ja lisää työttömyyttä”

 • Inton uusi viestinnän asiantuntija

  Julkaistu:

  Elokuun lopussa saimme joukkoomme uuden intolaisen, Saana Koukun. Saana toimii viestinnän asiantuntijana Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa, joka kehittää valtakunnallisesti etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa.

  Lue uutinen ”Inton uusi viestinnän asiantuntija”

 • Kysely nuorille: Vaikuta seuraavan hallituksen nuoria koskevaan päätöksentekoon!

  Julkaistu:

  Mitä Suomen hallituksen tulisi tehdä nuorten hyväksi? Osallisuuden osaamiskeskus ja Nuorten Akatemia toteuttavat kyselyn 13–25-vuotiaille nuorille Suomen hallituksen nuoria koskevista tavoitteista ja toimenpiteistä tulevina vuosina. Kyselyn tuloksia hyödynnetään valtion nuorisopoliittisen ohjelman (VANUPO) valmistelussa.

  Lue uutinen ”Kysely nuorille: Vaikuta seuraavan hallituksen nuoria koskevaan päätöksentekoon!”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry