Inton jatkaa vahvana valtakunnallisena etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan edustajana ja kehittäjänä 

Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry päätti perjantaina 31. toukokuuta muutosneuvottelut, jotka käytiin nuorisoalan valtionavustusten heikkenemisen vuoksi. Viisi työsuhdetta irtisanottiin. Nyt läpikäytävän muutoksen jälkeenkin toimimme tulevaisuudessa etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kehittäjänä ja puolustajana koko Suomessa.

Nuorisoalan osaamiskeskuskauden päättyminen suunnitellusti aiemmin keväällä ja Suomen hallituksen leikkauspäätöksistä johtuvat uuteen osaamiskeskuskauteen liittyvät epävarmuudet pakottivat Inton toukokuussa muutosneuvotteluihin. Neuvottelujen tavoitteena oli sopeuttaa Inton talous vastaamaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää yleisavustusta. Avustuksen suuruus kasvoi vastikään ja sillä pystytään rahoittamaan kuusi henkilötyövuotta. 

Osaamiskeskuskauden päätteeksi Intossa on työskennellyt tähän asti 11 henkilöä. Tänään perjantaina viiden henkilön työsuhteet on päätetty ja kuudelle työntekijälle on tarjottu uusia tehtävänkuvia.  

Uudistunut Into panostaa jäsenistöönsä ja vaikuttamistyöhön 

Uutta organisaatiota suunniteltaessa haluttiin varmistaa edellytykset kehittää etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa sekä ajaa niiden etua valtakunnallisesti. Samalla päätimme kiinnittää erityistä huomiota jäsenistöön. Tulemmekin syksyn aikana olemaan teihin yhteydessä uudistuvien jäsenpalvelujemme kautta. 

Into on hakenut opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtionapukelpoisuutta nuorisoalan osaamiskeskustoimintaan myös jatkossa. Ministeriö on ilmoittanut, että tätä hakuprosessia jatketaan syksyllä valtion budjettiriihen jälkeen. 

Tavoitteemme on kehittää suomalaista nuorisoalaa valtakunnallisena huippuosaajana, kuten olemme tehneet viimeiset 15 vuotta. Mikäli opetus- ja kulttuuriministeriön osaamiskeskustoiminta lakkaa tällä erää, etsimme uusia toiminnan muotoja sekä yhteistyökumppaneita tätä korvaamaan.

Inton toimisto on jatkossakin Helsingin Pasilassa Akavatalolla. Tarkemmat tehtävänkuvat ja vastuualueet päivitetään sivuillemme kesän aikana.  Asiantuntijoidemme yhteystiedot löydät täältä.

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry