Koronavirus ja siihen varautuminen Valtakunnallisessa työpajayhdistyksessä

Valtakunnallinen työpajayhdistys peruu maalis-toukokuulle suunnitellut koulutukset. Olemme koulutuksiin ilmoittautuneisiin yhteydessä tämän viikon aikana. Verkkokoulutukset toteutetaan suunnitelmien mukaisesti ja niitä pyritään lisäämään keväälle. Koulutuskalenteria päivitetään sitä mukaan, kun uudet verkkokoulutukset vahvistuvat.

Valtakunnalliset Työpajapäivät ja Ihanko Pihalla? -tapahtuma on jouduttu perumaan. Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous on siirretty pidettäväksi Helsinkiin 22.4.2020, mahdollisista muutoksista informoidaan jäsenistöä.

Valtakunnallisen työpajayhdistyksen henkilökunta tekee töitä toistaiseksi etänä. Kaikki mahdolliset tapaamiset ja kokoukset on siirretty pidettäväksi verkossa tai myöhempänä ajankohtana.

Yllä mainituin toimin pyrimme ehkäisemään koronaviruksen leviämisen ja suojelemaan riskiryhmiä.

Keräämme verkkoon ja sosiaaliseen mediaan hyviä käytäntöjä verkossa tapahtuvaan valmennukseen sekä nuorten ja aikuisten kohtaamiseen. Uusi, ja osin pelottavakin tilanne herättää paljon kysymyksiä, ja on tärkeää, että työpajakentällä ja etsivässä nuorisotyössä on mahdollisuus kohdata nuoria ja aikuisia myös sosiaalisen median eri kanavilla, puhelimitse sekä verkon välityksellä.

Koronavirusepidemian vaikutukset ja mahdolliset muutokset etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan tulevat viranomaisilta ministeriöstä / kunnista / aluehallintovirastoista. Työpajoilla toteutettaviin palveluihin liittyvästä ohjeistuksesta vastaa kukin lähettävä taho, joilta saa lisätietoja. Seuraattehan ajankohtaisia tiedotteita viranomaistahoilta.

Valtioneuvoston linjaus lisätoimenpiteistä 16.3.2020: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi on tehtävissä arkipäivän asioita:
THL – käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen
THL – ajankohtaista koronaviruksesta
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
Työterveyslaitos – Toimintaohje työntekijöille uuden koronaviruksen tartunnan ehkäisyyn
https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-tyontekijalle

Ajankohtaista koronatilanteesta eri hallinnonaloilla:
Kela – Ajankohtaista koronatilanteesta
https://www.kela.fi/korona
TE-hallinto – Ajankohtaista koronatilanteesta
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista/index.html
Koronavirus ja siihen varautuminen opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla
https://minedu.fi/koronavirus-ja-varautuminen

Lisätietoja:
Herttaliisa Tuure, toiminnanjohtaja
herttaliisa.tuure@tpy.fi
010 279 2724

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry