Kategoria: Uutinen

Into mukana NUORI22-tapahtumassa 26.-27.4.

Into ja Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskus ovat mukana NUORI22 – valtakunnallisilla nuorisotyön päivillä Jyväskylässä 26.-27.4. Tule moikkaamaan näyttelypisteelle ja kuulolle ohjelmanumeroihin!

Työpajatoiminta Ukrainan pakolaisten tukena

Työpajatoimijat ympäri Suomea haluavat tarjota ammatillista osaamistaan ja yhteisöä Ukrainan pakolaisten tueksi. Yhteistyön voi käynnistää olemalla yhteydessä oman alueen työpajaan. Into on lähestynyt aiheesta Maahanmuuttovirastoa ja Suomen Punaista Ristiä.

Uusi kasvo Intossa

Intossa aloitti helmikuun alussa uusi kasvo, Tarja-Liisa Riipinen. Tarja-Liisa aloitti työpajatoiminnan alueellisen työn asiantuntijan tehtävissä. Hän toimii Anne Välimaan työvapaan sijaisena 1.2.2022-31.12.2023 välisen ajan. Tarja-Liisan tehtäviin kuuluu työpajatoiminnan alueellisen työn valtakunnallinen koordinaatio, kehittäminen ja tuki sekä työpajojen alueellisten verkostojen toiminnan kehittäminen yhteistyössä alueellisten koordinaattoreiden kanssa. Intossa Tarja-Liisa toimii Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa, joka kehittää valtakunnallisesti etsivää … Jatkuu

Raportti: etsivän nuorisotyön ja työpajatoimijoiden kokemuksia kuntakokeiluista

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät viime vuoden maaliskuussa. Niiden tavoitteena on kehittää palveluja ja edistää työllistymistä. Kuntakokeilut vaikuttavat myös etsivän nuorisotyön ja työpajojen toimintaan sekä niiden kohderyhmien, nuorten ja valmentautujien, arkeen. Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajatoimijat näkevät nuorten ja valmentautujien rinnalla kulkiessaan, miten heidän asiakkaidensa palvelut kuntakokeiluissa käytännössä toimivat. Millaisia kehittämistarpeita nähdään? Entä millaisia hyviä käytäntöjä on jo löydetty?

Kutsu Into kylään

Siitä on pitkä aika kun viimeksi nähtiin! Kutsuisitteko meidät kylään? Into kiertää etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan organisaatioita kevään 2022 aikana. Lähdemme matkaan 2-3 asiantuntijan voimin kutsun käydessä ja yhdistelemme vierailupäivään vähintään kaksi kohdetta. Kutsu meidät kylään 14.1.2022 mennessä, aikataulutamme ensimmäiset vierailut heti joululomien jälkeen tammikuussa. Toivottavasti näemme pian! https://link.webropolsurveys.com/S/B05C09D1E8364BF7

Työpajat tukevat nuoria opiskeluissa laajentuneen oppivelvollisuuden aikana

Oppivelvollisuuden laajentaminen tarjoaa työpajoille mahdollisuuden toimia koulutuksen järjestäjän vaihtoehtoisena oppimisympäristönä. Myös uusi tutkintoon valmentava koulutus tuo työpajoille uusia yhteistyömahdollisuuksia. 24.11. verkossa järjestettävä Synergiaseminaari kokoaa yli 150 työpajojen ja koulutuksen järjestäjän edustajaa vahvistamaan yhteistyötään.

Kansanedustaja Riitta Mäkinen Inton puheenjohtajaksi vuosille 2022-2023

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi vuosille 2022–2023 kansanedustaja Riitta Mäkisen (sd.) Keski-Suomesta. Hän on toiminut Inton puheenjohtajana vuosina 2020–2021. Yhdistyksen syyskokous pidettiin 17.11. Helsingissä. 

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry