Kokemuksiani työpajalta

18.6.2021Tuoreet tulokset lähes 7000 nuoren ja aikuisen kokemuksista etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta osoittavat, että nuoret ja aikuiset ovat tyytyväisiä palveluista saamaansa apuun. Yli 90 % kokee psykososiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa. Tulokset perustuvat Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittarilla vuosittain kerättäviin tietoihin. Into julkaisee kesän aikana nuorten ja valmentautujien kirjoituksia heidän kokemuksistaan palveluista sekä etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ammattilaisten puheenvuoroja sosiaalisesta vahvistamisesta. Sovari on etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan vaikutusmittari, jolla tuotetaan tietoa palveluiden laadusta ja sosiaalisesti vahvistavista vaikutuksista vuosittain. Milla Porista saa puheenvuoron ensimmäisenä ja kertoo kokemuksiaan työpajalta.

Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta kannattelevat yli korona-ajan

16.6.2021Moni yksinäisyyden ja mielenterveyden haasteiden kanssa painiva nuori ja aikuinen jäi ilman tukipalveluja ja ihmiskontakteja koronaepidemian alettua. Nuorisotyössä, järjestöissä ja työpajoilla ihmisiä on kohdattu myös korona-aikana. Tuoreet tulokset lähes 7000 nuoren ja aikuisen kokemuksista etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta osoittavat, että apuun on oltu tyytyväisiä.  

Blogi: 90% etäharjoittelu etsivässä nuorisotyössä – mitä ihmettä?

15.6.2021Pienen sattuman ja onnenkin kautta pääsin harjoitteluun etsivään nuorisotyöhön Kokemäelle. Siellä minut otti huomaansa etsivä nuorisotyöntekijä Tiia Laine. Aluksi harjoittelu jännitti, koska harjoittelupaikan vaihdos tuli vain muutamaa päivää ennen harjoittelun alkua. Olen siis toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululta, Xamkilta.

Somessa