Kategoria: Ratkaisu

Vahvuuspakka tuo nuoren vahvuudet ja potentiaalin esille 

Etsivän työn kentällä selvitettiin, mikä on vahvuuksien tunnistamisen resepti ja kehitettiin yhteiskehittämisen avulla työväline nimeltä Vahvuuspakka. Vahvuuspakan avulla nuori tunnistaa omat luonteenvahvuutensa ja oivaltaa niiden yhteyden omaan hyvinvointiinsa ja tavoitteiden saavuttamiseen.

Seinättömän valmennuksen tuella kohti uusia tuulia ja avoimia työmarkkinoita

Loviisassa toteutetaan tuloksellisesti seinätöntä valmennusta. Toiminta jalkautuu kaupungin yksiköihin sekä paikallisiin yrityksiin ja yhdistyksiin. Tukea tarjotaan niin valmentautujalle kuin työnantajallekin. Miten se käytännössä tapahtuu? Loviisan kaupungin Seinättömän pajan yksilövalmentaja Johanna Hurmerinta kuvaa palveluprosessin etenemistä. Kirjoitus on osa Inton Ratkaisuja-blogisarjaa.

Pajalta baanalle – työhönvalmennuksella yritykseen ja opintopolulle

Kuopiolaisessa Tukeva-säätiössä tehdään vahvaa yritysyhteistyötä. Työkoutsi-hankkeessa tarjotaan työhönvalmennusta ja mallinnetaan yhteistyöyrityksen työtehtäviä. Mitä ne tarkoittavat? Miten yritysyhteistyötä pajalla toteutetaan? Ja mitä se antaa niin valmentautujille kuin työnantajillekin? Tukevan Jaana Marjusaari, Kari Tuppurainen ja Jenna Takkinen kertovat yritysyhteistyön käytännöistä ja hyödyistä. Kirjoitus on osa Inton Ratkaisuja-blogisarjaa.

Minne mää menisin ja mitä mää tekisin sitä miettiessä? 

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen, TUVA:n, sisällöt ovat kuuluneet työpajojen arkeen jo kauan. Elokuussa käynnistyvä koulutus tarjoaakin mahdollisuuden työpajojen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyön tiivistämiselle. Työpajaesimies Marjut Vihervuori Nuorisotyöpaja Viasta Hangosta kirjoittaa tutkintoon valmentavan koulutuksen mahdollisuuksista. Viassa on mahdollista suorittaa TUVA-koulutuksen osioita työelämätaidoista sekä arjen ja yhteiskunnallisen osallisuuden taidoista.

Arki innostavana oppimisympäristönä

Nuorten työpajoilla ja Martoilla on pitkä yhdessä tekemisen historia, jota ohjaa yhteinen tavoite tukea nuorten toimijuutta. Marttojen Arki sujuvaksi -toiminnassa nuoret pääsevät tutustumaan ruuanlaittoon, siivoukseen ja oman talouden suunnitteluun ilman epäonnistumisen pelkoa. Viime vuonna Marttojen Arki sujuvaksi -toiminnassa eri puolilla Suomea oli mukana yli 300 nuorta. Piia Aho ja Päivi Känsälä Arki sujuvaksi -toiminnasta kertovat hyvää palautetta nuorilta saaneista arjen taitojen kursseista, joilla voi nyt suorittaa jopa osaamispisteitä.

Salossa sutinaa Kelan kanssa

Onko toimiva yhteistyö viranomaisten kanssa rakettitiedettä? Ei ainakaan Salossa, jossa Salon etsivä nuorisotyö ja Kela ovat rakentaneet onnistuneesti nuorten näköistä yhteistyötä. Miten Salossa onnistuttiin pääsemään yhteistyön kultasuoneen käsiksi? Etsivä nuorisotyöntekijä Miika Sandberg kertoo, mistä kaikki lähti ja missä ollaan nyt.

Espoossa etsivä nuorisotyö tulee kotiin – yhdessä muiden ammattilaisten kanssa

Kuinka luonnistuvat suuressa kaupungissa etsivän nuorisotyön kotikäynnit yhdessä muiden ammattilaisten kanssa? Espoossa yhteistyöhön on saatu uutta puhtia ja joskus jossakin ehkä mahdottomanakin pidetty on tullut mahdolliseksi, kun kotiin vietävän työn hanke on hitsannut toisilleen tärkeät toimijat yhteen. Miten kaikki on käynyt ja mitä siellä nyt tehdään? Etsivä nuorisotyöntekijä Herkko Himmelä kertoo, missä mennään Espoossa.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry