Työpajatoiminnan laatumerkki haettavissa

Kauan odotetut työpajatoiminnan laatukriteerit ovat valmiit ja nyt on auki laatumerkin haku työpajoille. Ensimmäiset laatumerkit myönnetään alkuvuodesta 2023.

Työpajatoiminnan laatukriteerit auttavat ja tukevat työpajatoimijoita ympäri Suomea kehittämään ja kehittymään työssään. Tavoitteena on valtakunnallisesti entistä laadukkaammat ja vaikuttavammat työpajapalvelut.

Työpajatoimijat pystyvät nykyiselläänkin osoittamaan työnsä vaikuttavuutta, mutta edessä olevat yhteiskunnalliset muutokset edellyttävät työpajatoiminnan laadun vahvempaa osoittamista ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Nyt työpajoille on tarjolla työkalu, jolla aloittaa laatutyö. Pidemmällä laatutyössä oleville on tarjolla laatukriteereiden lisäksi päivitetty STL-malli, jossa työpajalta vaaditaan vielä laatukriteeristöä laajempia toimintatapoja ja tuloksellisuuden mittareita.

Työpajat voivat nyt ilmoittautua laatumerkin hakijaksi. Ensimmäiseksi täytetään ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/13C2E9399AD5C020

Tämän jälkeen työpajalle lähetetään lomake, johon organisaatio kuvaa laatukriteerien täyttymisen. Tähän vaiheeseen osallistetaan laajasti työpajan henkilöstöä, mutta myös valmentautujien näkökulma on tärkeä laatukriteereissä.

Hakemukset tulee jättää:
16.12.2022 klo 16.15
1.6.2023 klo 16.15
1.12.2023 klo 16.15

Kun työpajan täyttämä hakemus saapuu Intoon, lähetetään se eteenpäin auditointiin. Työpaja on voinut hakuvaiheessa ilmoittaa haluaako laatutyölle vertaisauditoinnin vai ulkopuolisen auditoinnin. Into on kouluttanut työpajojen ammattilaisista poolin, josta valikoidaan vertaisauditoitsijat. Ulkopuolisesta auditoinnista vastaan Fine Audit Oy.

Kun työpaja on auditoitu ja auditoinnista on tehty raportti, Inton hallitus myöntää työpajalle laatumerkin sen mukaisesti, miten kriteerit toteutuvat.

Into toimii työpajojen tukena laatutyössä. Inton laatutyön toimintamalli ja koulutustallenteet löytyvät Inton verkkosivuilta.


Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry