Miltä yksinäisyys näyttää?

Mikkelissä on esillä nuorten taidetta yksinäisyydestä valtakunnallisten etsivän nuorisotyön päivien yhteydessä. Tapahtuma kokoaa yhteen yli 300 etsivää nuorisotyöntekijää ympäri Suomen pohtimaan ratkaisuja nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi. ”Taidenäyttelyllä haluamme mahdollistaa aiheen käsittelyn ihan kaikille”, kertoo tapahtumatuottaja Emmi Paananen. Miltä yksinäisyys näyttää? Nuorten taidetta yksinäisyydestä on esillä Mikkelissä 24.2. saakka. Taideteokset on koottu nuorilta yhdessä etsivien nuorisotyöntekijöiden ja työpajojen kanssa.

Yksinäisyys on henkilökohtainen tunne, jonka jokainen kokee omalla tavallaan. Nyt meillä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutkailemaan, miltä tuo tunne näyttää, kun nuoret ympäri Suomea ovat toteuttaneet oman visuaalisen näkemyksensä yksinäisyydestä. Näyttely Miltä yksinäisyys näyttää? on koottu valtakunnallisen etsivän nuorisotyön päivien kunniaksi yhdessä etsivän nuorisotyön sekä nuorten työpajojen nuorten kanssa.

Valtakunnalliset etsivän nuorisotyön päivät kokoavat yli 300 etsivää nuorisotyöntekijää Mikkeliin nuorten yksinäisyyden äärelle. Tapahtumassa pyritään löytämään ratkaisuja ilmiön vähentämiseksi. Etsivät nuorisotyöntekijät kohtaavat yksinäisyyttä työssään todella paljon, ja sen on arvioitu olevan yksi merkittävä syy nuorten syrjäytymiselle. Tutkimusten mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä.

Etsiviä nuorisotyöntekijöitä on Suomessa yli 500, ja palvelua on tarjolla lähes kaikissa kunnissa. Etsivän nuorisotyön päivät järjestetään 12.-13.2.2020 Mikkelin Mikaelissa Valtakunnallisen työpajayhdistyksen toimesta. Keskustelua voi seurata somessa tunnisteella #yksinäisyys.

Miltä yksinäisyys näyttää? -näyttely Mikkelin Seutukirjastossa 12.-24.2.2020.

Lisätietoja:

Hanna Suomi

Hanna.suomi@tpy.fi

p. 050-4647613

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry