Koronavirustilanteeseen liittyvä erityisavustushaku nuorten työpajatoimintaan

Koronaviruskriisi (COVID-19 –epidemia) koskettaa yhteiskuntaa, mukaan lukien nuorisoalaa, laajasti. Uusi tilanne aiheuttaa muutoksia nuorten työpajatoimintaan ja joissain tapauksissa sellaisten tulojen menetyksiä, jotka ovat nuorten työpajatoiminnan jatkumisen kannalta välttämättömiä. Avustuksen tavoitteena on lievittää koronavirustilanteen aiheuttamia seurauksia valtionapukelpoisiksi hyväksyttyjen nuorten työpajatoiminnan järjestäjien toimintaan. Tavoitteena on turvata nuorten työpajatoimintapoikkeustilanteessa ja siten varmistaa, että nuorten työpajat voivat tarjota nuorille valmennusta ja tukea myös muuttuneissa olosuhteissa.

Avustusta voivat hakea valtionapukelpoisiksi 31.12.2019 mennessä hyväksytyt nuorten työpajatoiminnan järjestäjät. Avustusta voidaan hakea koronavirusepidemiasta aiheutuviin nuorten työpajatoiminnan lisäkustannuksiin ja talouden alijäämään, jotka aiheutuvat hakijan toimintaan maalis-toukokuussa 2020. Avustuksella voidaan kattaa 100 % kokonaiskustannuksista.

Haku alkaa 30.4.2020 ja päättyy 22.5.2020 klo 16:15.

Avustuksiin voidaan käyttää yhteensä enintään 1 500 000 euroa, edellyttäen että eduskunta myöntää tarkoitukseen määrärahan. Päätökset pyritään tekemään 12.6.2020 mennessä. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustus voidaan myöntää nuorten sosiaaliseen vahvistamiseen, vakinaiseen työpajatoimintaan tai työpajatoiminnan kehittämiseen niille työpajatoiminnan järjestäjille, jotka ovat saaneet valtionapukelpoisuuden.

Lisätietoja ja hakuohjeet opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry