Inton puheenjohtajaksi valittiin Bella Forsgren 

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin Helsingissä tiistaina 21. marraskuuta. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin jyväskyläläinen vihreiden kansanedustaja Bella Forsgren. Inton vuoden 2024 toiminta rakentuu otsikon Mihin sinä haluat kuulua -alle.

Kokouksen avasi hallituksen väistyvä puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.). Toiminnanjohtaja Timo Kontio esitteli yhdistyksen kokoukselle vuoden 2024 toimintasuunnitelman ja talouspäällikkö Nina Johansson vastaavasti vuoden 2024 talousarvion. Kokous vahvisti molemmat esitetyn mukaisesti. 

Ensi vuoden rahoituspäätöksiä odotetaan vielä 

Yhdistyksen tulot ovat vuonna 2024 on talousarvion mukaan 1 308 000 euroa. Menoarvio on 1 308 000 euroa.  

Inton rahoitus on muodostunut viime vuosina suurimmilta osin Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksesta valtakunnallisille nuorisoalan osaamiskeskuksille. Osaamiskeskuskausi päättyy 31.3. 2024 eikä uusi kausi ala vielä 1. huhtikuuta.  

Tästä syystä Into hakee vuodelle 2024 koko osaamiskeskuksen päättyvää toimintaa ja henkilöstöä yhdistyksen yleisavustuksen piiriin. Viime vuosina yleisavustuksella on katettu 4,5 henkilötyövuotta. Yleisavustukseen haetaan siis nyt kaikkiaan 12 henkilötyövuotta. 

Lisäksi Into hakee osaamiskeskusta seuraavalle osaamiskeskuskaudelle. 

Toiminnanjohtaja Kontio kertoi, että yhdistyksessä on valmisteltu myös muita mahdollisia rahoituksia, kuten STEA- ja ESR-rahoituksia. Myös yritysyhteistyötä kehitetään etenkin tapahtumien osalta.  

Hallitus sai uusia jäseniä 

Syyskokous valitsi Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n uudeksi puheenjohtajaksi jyväskyläläisen kansanedustajan Bella Forsgrenin (vihr.). Forsgren kertoi olevansa innoissaan päästessään tekemään työtä etsivän nuorisotyön ja työpajojen parissa.  

Maailmassa tuntuu olevan vähemmän toivoa ja valoa kuin aiemmin. Meidän aikuisten tehtävänä on luoda nuorille polkuja ja luottamusta tulevaisuuteen. Siksi tämä Inton työ on ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Bella Forsgren, Inton uusi puheenjohtaja

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Johanna Ahokas, Taina Silkkola ja Hanna Hänninen. Varajäseniksi valittiin Outi Hedemäki-Kantola, Noora Pohjola ja Satu Vienola.  

Hallituksessa jatkavat Daniel Åkermark,  Jorma Nieminen ja Kimmo Kumlander.

Hallitus sai valtuudet päivittää sekä toimintasuunnitelmaa että talousarviota sen jälkeen, kun rahoituspäätökset saapuvat sekä yleisavustuksen että osaamiskeskusten erityisavustuksen osalta.  

Väistyvä puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.) kiitti yhdistyksen henkilökuntaa ja hallitusta antoisista vuosista.  

Säilyttäkää hyvä ja keskusteleva henki, joka Intossa on aina ollut. Se on tämän yhdistyksen vahvuus.

Riitta Mäkinen, väistyvä puheenjohtaja

Syyskokouksen asiakirjat löytyvät Yhdistyksen kokoukset – Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry (intory.fi) marraskuun loppuun mennessä.

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry