#INTO22 -tapahtuma kokoaa yli 500 etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaista Seinäjoelle 6.-7.4.

Etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaiset sekä yhteistyökumppanit kokoontuvat #INTO22 -tapahtumaan Seinäjoki Areenalle 6.-7.4.. Tapahtuman järjestää Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry paikallisten yhteistyökumppaneiden, Kaks´ Kättä työpajan ja Tolkkupajan, kanssa.

Nyt ensimmäistä kertaa fyysisesti järjestettävä etsivän nuorisotyön ja työpajojen yhteinen #INTO -tapahtuma oli tarkoitus järjestää Seinäjoella jo keväällä 2020, mutta siirtyi koronapandemian vuoksi.

– Niin vain pohjalaisella sinnikkyydellä saimme viimeinkin tämän tapahtuman tänne Seinäjoelle. Olemme todella ylpeitä tästä tapahtumasta, sanoo toiminnanjohtaja Maire Pääkkönen Kaks´s Kättä työpajalta.

Nuoret mukana tekemässä tapahtumaa

Kaksipäiväisen tapahtuman pääpuhujia ovat Armi Toivanen, Rudi Rok ja Hassan Maikal. Seminaareissa kuullaan esimerkiksi Sami Kieksiä ja Tiktok-sossuja. Mukana tapahtuman valmisteluissa ovat olleet Seinäjoen Kaks’Kättä työpaja ja visuaalisen kokonaisuuden osalta Tolkkupajan nuoret. He ovat valmistaneet tapahtumaan näyttäviä valotaideteoksia ja erilaisia somisteita.

– On ollut oikeesti ihan kivaa, kommentoi Seinäjoen Tolkkupajalta valmisteluihin osallistunut nuori.

Kohtaamisen ja yhteisön merkitys korostuu haastavina aikoina

Koronapandemia on lisännyt nuorten ja aikuisten tuen tarpeita. Haastavissa tilanteissa olevia nuoria ja aikuisia työkseen kohtaavat etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajojen valmentajat pääsevät kokoontumaan #INTO22 -tapahtumassa ensimmäistä kertaa kahden vuoden tapahtumatauon jälkeen. Viime keväänä tapahtuma järjestettiin verkossa.

– Yhteisöllisyys on edustamiemme toimialojen, etsivän nuorisotyön ja työpajojen, voimavara. Etsivä nuorisotyö ja työpajat mahdollistavat kohtaamisia ja yhteisön tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Heitä kohtaavien ammattilaisten on tärkeää päästä jakamaan kokemuksia ja näkemään toisiaan. Siksi onkin hienoa, että tapahtuma voidaan nyt järjestää paikan päällä Seinäjoella, iloitsee Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n toiminnanjohtaja Herttaliisa Tuure. 

Etsivää nuorisotyötä on tarjolla jokaisessa Suomen kunnassa. Työpajatoimintaa järjestetään noin 90 % kunnista. Kaikkiaan etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelee yli 2200 kohtaamistyön ammattilaista. 43 000 nuorta ja aikuista osallistuu vuosittain etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anna Kapanen, viestintäpäällikkö
Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
p. 045 138 9697
anna.kapanen@intory.fi

Lue lisää #INTO22 -tapahtumasta

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry