Into sopeuttaa talouttaan – näkymät ovat sumeat VANUPOn viivästyessä 

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry aloittaa talouden sopeuttamisohjelman. Tavoitteena on varmistaa yhdistyksen vakavaraisuus ja toiminnan jatkuvuus tilanteessa, jossa rahoituspohjassa tapahtuu muutoksia. 

Arvioitu sopeuttamistarve vuodelle 2024 on tällä hetkellä noin 16 henkilötyökuukautta. Taloustilannetta arvioidaan uudelleen keväällä, kun lisätietoa eri rahoituksista saadaan.   

Toiminnanjohtaja Timo Kontio kertoo, että vaihtoehtoja kartoitetaan ja valmistelua tehdään yhteistyössä koko henkilöstön kanssa. Lomautukset ovat todennäköisiä. 

– Selvitämme myös vaihtoehtoisia tulonlähteitä ja muita ratkaisuja. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi meille korotuksen yleisavustukseen, mutta se ei riitä kattamaan henkilöstökuluja huhtikuun alusta lähtien, Kontio selventää. 

Inton henkilöstöstä suurin osa työskentelee tällä hetkellä Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella. Osaamiskeskusten toimintakausi päättyy maaliskuun lopussa. Uusien osaamiskeskusten aikaisin arvioitu aloitusaika on 1. heinäkuuta. 

Yhdistyksen puheenjohtajan Bella Forsgrenin (vihr.) muistuttaa, että Inton osaamisella ja työllä on kauaskantoisia positiivisia vaikutuksia haavoittuvimmassa asemassa olevien elämään.  

– Toivomme tietenkin, että pääsemme mahdollisimman pian jatkamaan yhdistyksen toimintaa normaalisti. On äärimmäisen tärkeää, että valtakunnallinen nuorisotyön ja –politiikan ohjelma VANUPO saadaan valmiiksi ja uudet osaamiskeskukset pääsevät aloittamaan toimintansa nyt annetussa aikataulussa. Into haluaa myös jatkossa olla mukana kehittämässä suomalaista nuorisotyötä, Forsgren toteaa. 

Lisätiedot:

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry