Into sopeuttaa talouttaan lomautuksin

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry on saanut päätökseen yhdistyksen taloustilanteen vakauttamiseen tähdänneet neuvottelut. Aiemmin ilmoitettu, noin 16 henkilötyökuukauden säästötarve pysyi ennallaan.   

Neuvotteluissa päädyttiin hakemaan vaadittavat säästöt pääosin lomautusten sekä työajan joustojen ja poissaolojen avulla. Päätös koskee koko Inton henkilöstöä. Kuluja leikataan myös muista toiminnoista. 

Henkilöstön poissaolot jaksottuvat 1. huhtikuuta alkavalle ja kesäkuun loppuun päättyvälle aikavälille. Tällä ajanjaksolla Into joutuu karsimaan merkittävästi kentälle tarjoamaansa tukea ja toimintaa.  

Inton henkilöstöstä suurin osa työskentelee maaliskuun lopussa toimintansa päättävässä Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa. Uusien osaamiskeskusten aikaisin arvioitu aloitusaika on Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan 1. heinäkuuta.   

Into haluaa myös jatkossa olla mukana kehittämässä suomalaista nuorisotyötä osaamiskeskustoiminnan kautta, totesi yhdistyksen puheenjohtaja Bella Forsgren aiemmin.  

Lisätiedot:

Kategoriat

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry