MIELIBREIKKI-bingo

Julkaisutyyppi: Menetelmät ja työkalut

Bingon tavoitteena on haastaa havainnoimaan omaa arkea ja pyrkiä lisäämään päiviin pieniä mielenterveyttä vahvistavia tekoja.

MIELIBREIKKI-bingo on työväline, jota voi käyttää sekä oman työhyvinvoinnin tarkasteluun, että nuorten ja valmentautujien parissa tehtävässä työssä. Bingon tavoitteena on haastaa havainnoimaan omaa arkea ja pyrkiä lisäämään päiviin pieniä mielenterveyttä vahvistavia tekoja. Se toimii myös keskustelun avaajana tilanteissa joissa nuori/valmentautuja kokee että hänellä ei ole vaikutusmahdollisuuksia omaan elämäänsä: Bingo muistuttaa pienten tekojen merkityksestä ja tekee näkyväksi, miten jokaisella on mahdollisuus – ainakin jossain määrin – vaikuttaa omaan mielenterveyteensä.

Löydät bingosta kaksi versiota:

  1. Bingopohja työhyvinvoinnin tarkasteluun yksin ja työyhteisössä (haasta työyhteisö bingokisaan ja katsokaa kuka saa viikonlopulla bingolomakkeen täyteen)
  2. Bingopohja nuoren/valmentautujan kanssa työskentelyyn. Tästä pohjasta löydät myös täytettävän version, johon voitte yhdessä keskustellen kirjata ylös mielenterveyttä tukevia asioita.
© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry