Ajankohtaista

 • Into rekrytoi viestintäpäällikön

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajayhdistys ry rekrytoi viestintäpäällikön vastaamaan yhdistyksen viestinnästä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Into on etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan asiantuntijaorganisaatio. Edustamme 270 työpajaa sekä 600 etsivää nuorisotyöntekijää Suomessa. Etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelee yli 2200 ammattilaista. Tutustu Intoon, etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan. Viestintäpäällikkömme siirtyessä uusiin tehtäviin etsimme uutta viestintäpäällikköä vastaamaan yhdistyksemme viestinnästä, … Jatkuu

  Lue uutinen ”Into rekrytoi viestintäpäällikön”

 • Meistä jokainen tarvitsee tukea elämänsä aikana

  Julkaistu:

  Vaikka suurella osalla nuorista menee hyvin, osalla haasteet ovat kasautuneet ja syrjäytymisen riskit kasvaneet. Meidän tavoitteenamme on Suomi, jossa kenenkään tarvitse selvitä yksin. Inton hallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen ja varapuheenjohtaja Samuel Juntunen kuvaavat, miten se saavutetaan. Entä mihin tarvitaan rinnallakulkijuutta? Ja mitä se edellyttää?

  Lue uutinen ”Meistä jokainen tarvitsee tukea elämänsä aikana”

 • Raveista poikinut lähes 11 000 euron lahjoituspotti pisti pyörät pyörimään Ylöjärven etsivässä nuorisotyössä, eikä hevosiakaan unohdettu

  Julkaistu:

  Kun Ylöjärvellä alettiin pohtia käyttökohteita muhkealle lahjoituspotille, törmättiin iloiseen yllätykseen: paikalliset yrittäjät ilmoittautuivat mukaan talkoisiin.

  Lue uutinen ”Raveista poikinut lähes 11 000 euron lahjoituspotti pisti pyörät pyörimään Ylöjärven etsivässä nuorisotyössä, eikä hevosiakaan unohdettu”

 • Työssä voi onnistua vammasta huolimatta

  Julkaistu:

  Vuonna 2020 olin juuri muuttanut omilleni, kun korona yllättäen muutti koko maailman. Kotona pysyttelemisestä tuli arkipäivää monelle, myös minulle. Ahdistukseni takia tilanne kärjistyi niin pahaksi, että en käynyt edes kaupassa tai vienyt roskia ulos. Vuonna 2021 sukulaiseni alkoivat huolestua minusta ja menin heidän tuellaan lääkäriin. Lääkärissä minulle suositeltiin NUOTTI-valmennusta. Se on ilmainen palvelu nuorille, joilla on haasteita elämänhallinnassa, ja siinä jokainen nuori saa henkilökohtaisen valmentajan. Kyseenalaistin aluksi, toimisiko valmennus minun kohdallani. Synnynnäisen vammani takia minulla oli paljon epävarmuuksia omasta fyysisestä työkyvystäni.

  Lue uutinen ”Työssä voi onnistua vammasta huolimatta”

 • Sosiaalinen vahvistaminen on näkymätön, mutta yksi keskeisimpiä työtehtäviämme

  Julkaistu:

  Kuinka pääosin yksilöllisiin kontakteihin nuorten kanssa keskittyvä etsivä nuorisotyö voi vahvistaa sosiaalista luottamusta ja osallisuutta? Lahden etsivän nuorisotyön Anni Häkkinen ja Anni Möller kommentoivat dosentti Antti Maunun kirjoitusta sosiaalisten taitojen ja osallisuuteen ohjaamisen merkityksestä ja kertovat Kellarikahvilasta, joka toimii nuorten, eli keltsulaisten, tekemien suunnitelmien mukaisesti.

  Lue uutinen ”Sosiaalinen vahvistaminen on näkymätön, mutta yksi keskeisimpiä työtehtäviämme”

 • Into: TE2024-uudistus tuo työvoimapalvelut lähemmäs, mutta voi heikentää muita palveluita

  Julkaistu:

  TE2024-uudistuksessa työvoimapalvelut siirretään kuntiin ja nykyiset TE-toimistot lakkautetaan. Into jätti lausunnon ja oli eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan kuultavana uudistusta koskevasta lakiesityksestä 23.11. Into katsoo, että oikein hyödynnettynä uudistus mahdollistaa palveluiden saatavuuden parantamisen. Kuntien vahvuuksia ovat lähipalvelut sekä yhteistyö paikallisten työnantajien ja välityömarkkinatoimijoiden kanssa. Huolta kuitenkin herättää uusi rahoitusmalli, joka ei kannusta riittävästi järjestämään palveluja. Into vastustaa haavoittuvassa asemassa olevien palveluiden heikentämistä.

  Lue uutinen ”Into: TE2024-uudistus tuo työvoimapalvelut lähemmäs, mutta voi heikentää muita palveluita”

 • Eläinavusteinen toiminta sosiaalisten taitojen vahvistajana työpajalla

  Julkaistu:

  Mitä eläinavusteisuus antaa työpajatoiminnalle? Kuinka eläinten kanssa toimiminen - tai jo pelkästään niiden läsnäolo - voi ratkaista nuorten sosiaalisten taitojen vahvistamisen haasteita? Petra Särkelä kertoo ratkaisublogissaan kokemuksia Tyrnävän nuorten työpajalta, jossa arjen erottamattomia tekijöitä ovat saksanpaimenkoira, suomenhevonen ja poni.

  Lue uutinen ”Eläinavusteinen toiminta sosiaalisten taitojen vahvistajana työpajalla”

 • Kenenkään ei tarvitse selvitä yksin, kun…

  Julkaistu:

  Eduskuntavaalit ovat tärkeät vaalit paitsi etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan näkökulmasta, ennen kaikkea niiden asiakkaiden, heikossa asemassa olevien nuorten ja valmentautujien kannalta. Inton vaalitavoitteiden laatiminen lähti yhteisestä pohdinnasta, millaisia muutoksia yhteiskuntaamme tarvitaan. Entä mitä etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tarvitsevat onnistuakseen tulevina vuosina? Inton toiminnanjohtaja Herttaliisa Tuure ja vaikuttamistyön asiantuntija Reetta Pietikäinen kertovat, millaisia ratkaisuja on tehtävä, jotta kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

  Lue uutinen ”Kenenkään ei tarvitse selvitä yksin, kun…”

 • Nuoren sosiaaliset taidot vahvistuvat ryhmässä!

  Julkaistu:

  Sosiaaliset taidot kehittyvät ryhmätoiminnassa. Miten ryhmään osallistumisen kynnystä voidaan madaltaa? Miten nuorelle voidaan tuottaa hyviä ja turvallisia kokemuksia ryhmässä toimimisesta, jos aikaisemmat kokemukset ovat olleet ikäviä? Niina Himanka EHYT ry:stä jakaa vinkkejä ryhmätoiminnan vetämiseen. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Nuoren sosiaaliset taidot vahvistuvat ryhmässä!”

 • Inton syyskokous hyväksyi sääntömuutoksen ja valitsi jäseniä hallitukseen

  Julkaistu:

  Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n syyskokous järjestettiin 23.11. Helsingissä. Syyskokous valitsi Inton hallitukseen kolme varsinaista jäsentä vuosille 2023–2024 ja kolme varajäsentä vuodelle 2023. Lisäksi syyskokous käsitteli sääntömääräiset asiat ja sääntömuutoksen.

  Lue uutinen ”Inton syyskokous hyväksyi sääntömuutoksen ja valitsi jäseniä hallitukseen”

 • Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta rakentavat rinnallakulkijoina inhimillisempää yhteiskuntaa

  Julkaistu:

  Etsivä nuorisotyö ja työpajat toimivat yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentämiseksi ja vahvistavat voimavaroja ja arjen taitoja. Ne tavoittavat jopa 43 000 nuorta ja aikuista vuosittain. Merkittävä osa heistä on kokonaan koulutuksen ja työn ulkopuolella. Tuoreiden tulosten mukaan 93 % kokee hyötyneensä palveluista saamastaan tuesta. Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n ratkaisut kevään 2023 eduskuntavaaleihin kertovat, miten etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan vaikuttavaksi todettu tuki ja toiminta turvataan tulevalla hallituskaudella.

  Lue uutinen ”Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta rakentavat rinnallakulkijoina inhimillisempää yhteiskuntaa”

 • Sosiaaliset taidot – miksi?

  Julkaistu:

  Sosiaaliset taidot ovat avain sosiaaliseen vahvistumiseen. VTT, dosentti Antti Maunu taustoittaa kirjoituksessaan, miten myönteinen vuorovaikutus ryhmissä rakentaa ihmisen sosiaalisia taitoja ja luottamusta sekä lisää ihmisen osallisuutta ja toimijuutta omassa elinympäristössään. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Sosiaaliset taidot – miksi?”

 • Etsivä nuorisotyö on tärkeä työmuoto, oli maa mikä tahansa!

  Julkaistu:

  Joukko Pirkanmaan etsiviä nuorisotyöntekijöitä teki opintovierailun Irlantiin lokakuussa 2022. Pääset blogissa lukemaan kolmen reissussa mukana olleen etsivän havaintoja matkasta ja mitä kansainvälinen nuorisotyö voi työntekijöille antaa. Saija, Sini ja Tuomas antavat vinkkejä etsivän nuorisotyön arkeen mitä tehdä mikäli kv-kärpänen puraisee! Etsivänä olen kansainvälisen vaihdon mahdollistaja Ensikosketukseni kansainväliseen vaihtoon tapahtui viisitoista vuotta sitten päästessäni vaihto-opiskelemaan Englantiin. … Jatkuu

  Lue uutinen ”Etsivä nuorisotyö on tärkeä työmuoto, oli maa mikä tahansa!”

 • Synergiaseminaarissa esillä työpajatoiminnan opinnollistamisen uusia avauksia 

  Julkaistu:

  Työpajojen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyön laajentamiseen on nyt entistä paremmat mahdollisuudet. Tutkintokoulutukseen valmentaja koulutus (TUVA), opinnollistaminen ja osaamismerkit kuntouttavan työtoiminnan aikana sekä korkeakoulupolut ovat esimerkkejä yhteistyöstä. Verkossa 17.11. järjestettävä Synergiaseminaari kokoaa noin 150 opinnollistamisen parissa työskentelevää ja siitä kiinnostunutta työpajojen ja koulutuksen järjestäjän edustajaa vertaiskehittämisen äärelle.

  Lue uutinen ”Synergiaseminaarissa esillä työpajatoiminnan opinnollistamisen uusia avauksia ”

 • Rohkealla yhteistyöllä vahvistetaan nuorten digiosallisuutta

  Julkaistu:

  Digitaalinen syrjäytyminen koskettaa vahvasti erityisryhmiä, kuten työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Katriina Räisänen Diakonissalaitoksen Digistä voimaa -hankkeesta kertoo, miten he ovat lähteneet tukemaan nuorten digiosallisuutta Vantaalla yhdessä nuorten työpajojen kanssa.

  Lue uutinen ”Rohkealla yhteistyöllä vahvistetaan nuorten digiosallisuutta”

 • Oispa jo perjantai! -podcast-sarja työhyvinvoinnista etsivässä nuorisotyössä nyt kuunneltavissa

  Julkaistu:

  Työhyvinvointi etsivässä nuorisotyössä saa ennenkuulumatonta huomiota, kun HNMKY:n etsivä nuorisotyöntekijä Janina Kosken tutkimukselliseen kehittämistyöhön perustuva podcast-sarja julkaistaan. Yhdessä Inton kanssa tuotettu 5-osainen sarja on Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogi (YAMK)-opinnäytetyön konkreettinen tuotos.

  Lue uutinen ”Oispa jo perjantai! -podcast-sarja työhyvinvoinnista etsivässä nuorisotyössä nyt kuunneltavissa”

 • 93 % nuorista ja aikuisista kokee sosiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa

  Julkaistu:

  Sovari 2021 -tulosten mukaan 93 % nuorista ja aikuisista kokee sosiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa. Kyse on laaja-alaisesta elämäntaitojen vahvistumisesta: valtaosa vastaajista on kokenut itseluottamuksen, sosiaalisten taitojen, arjen- ja elämänhallinnan sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksiensa kehittymistä. Kuusi kymmenestä vastaajasta on kokenut selkeän myönteisen muutoksen elämäntilanteessaan tai -taidoissaan palvelujakson aikana. Kysely kokosi kaikkiaan noin 6800 nuoren … Jatkuu

  Lue uutinen ”93 % nuorista ja aikuisista kokee sosiaalista vahvistumista etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa”

 • Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto moniammatillisen työn tukena

  Julkaistu:

  Monessa kunnassa ja ihan valtakunnallisestikin on huolta nuorten hyvinvoinnista. Yksi hyvä keino vaikuttaa nuorten elinoloihin ja hyvinvointiin omassa kunnassa on nuorten ohjaus- ja palveluverkosto, josta meidän kunnassamme, Pielavedellä käytämme lyhennettä NOP. Pielavesi on Pohjois-Savoon kuuluva pieni kunta, jossa on asukkaita 4 229 (15–28-vuotiaita 9,7%). Nuorten ohjaus- ja palveluverkoston toiminta on määritelty nuorisolaissa. On kuitenkin paljon … Jatkuu

  Lue uutinen ”Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto moniammatillisen työn tukena”

 • Into: Palkkatukiuudistus kuihduttaa kolmannen sektorin työpajatoimintaa ja lisää työttömyyttä

  Julkaistu:

  Palkkatukiuudistus on eduskunnan käsiteltävänä. Into korostaa, että uudistuksen tavoite – heikossa työ-markkina-asemassa olevien työllisyyden parantaminen – on oikea, mutta keinot johtavat päinvastaiseen lopputulokseen. Uudistuksen seurauksena kolmannen sektorin työpajojen työllistämismahdollisuudet vähenevät radikaalisti. Tämä lisää heikossa asemassa olevien työttömyyttä ja vaikeuttaa heidän tilannettaan.

  Lue uutinen ”Into: Palkkatukiuudistus kuihduttaa kolmannen sektorin työpajatoimintaa ja lisää työttömyyttä”

 • Mitä sinulle kuuluu, oikeasti?

  Julkaistu:

  Miten rakentaa mielenterveyttä tukevaa toimintakulttuuria? Työ- ja yksilövalmentaja ja työpajakoordinaattori Anna Turja herättelee aiheeseen kysymällä, olemmeko valmiita paitsi kysymään, myös kuulemaan, mitä toisillemme kuuluu? Kirjoitus on jatkoa aiemmin julkaistulle Katri Peräahon näkökulmalle työpaikkojen mielenterveyttä tukevasta toimintakulttuurista. Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjassa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

  Lue uutinen ”Mitä sinulle kuuluu, oikeasti?”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry