Tulosta sivu

Valtakunnalliset Työpajapäivät kokoaa lähes 600 työpaja-ammattilaista Hyvinkäälle 10.‒11.4.

9.4.2019

Vaaliviikolla järjestettävässä ammattilaistapahtumassa haastetaan eduskuntavaaliehdokkaat ratkomaan työttömyyttä ja ulkopuolisuutta

Valtakunnalliset Työpajapäivät järjestetään 10. – 11.4. Hyvinkäällä Villatehtaalla (Kankurinkatu 4 – 6, 05800 Hyvinkää). Toimialan suurin ammattilaistapahtuma järjestetään jo 20. kertaa, ja se kokoaa Villatehtaalle lähes 600 työpaja-ammattilaista ja sidosryhmien edustajaa. Valtakunnallinen työpajayhdistys ry ja Hyria säätiö järjestävät Valtakunnalliset Työpajapäivät yhteistyössä.

Suomessa on yli 270 työpajaa. Työpajatoimintaan osallistuu vuosittain yli 26 000 valmentautujaa, ja toimintaa on saatavilla yli 90 prosentissa Suomen kunnista. Työpajoilla työskentelee kaikkiaan lähes 2000 valmennuksen ammattilaista.

Valtakunnallisten Työpajapäivien pääpuhujina ovat aivotutkija Katri Saarikivi ja toimittaja Arman Alizad. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä järjestettävässä eduskuntavaalipaneelissa haastetaan kaikkien eduskuntapuolueiden ehdokkaat kertomaan puolueiden ratkaisut työttömyyden ja ulkopuolisuuden vähentämiseen. Hyvinkään kaupungintalon aulassa on tapahtuman ajan avoinna kaikille avoin messualue, jonka pop up -tarinalavalla käydään niin eduskuntavaalipaneelin kuin muiden kiinnostavien seminaarien jälkipuinnit.

Hyria säätiön yhdeksässä työpajatoimintayksikössä valmentautuu vuosittain noin 2000 henkeä. Työpajat tukevat erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita yksilöllisesti. Monet työpajan asiakkaista tarvitsevat valmennusta päivärytmin vakiinnuttamiseen ja työhakemusten tekoon. Jokaiselle asiakkaalle tehdään henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Hyria säätiö tuottaa yhdessä Hyria koulutuksen kanssa Hyvinkään ja Riihimäen alueen kouluttautumista ja työllistymistä tukevat palvelut. Hyria säätiö ja koulutus ovat kehittäneet yhteistyötään, mikä auttaa asiakkaita liikkumaan Hyrian palvelusta toiseen.

– Tarkoituksena on saada nuoret jouhevammin koulutukseen ja tukea, jos jo koulutuksessa oleva nuori uhkaa pudota sieltä. Koulutuksesta voi mennä työpajajaksolle ja tulla takaisin koulutukseen, työhönvalmentaja Kristiina Kauranen kertoo.

Lisätietoja:

Anna Kapanen, viestintäpäällikkö, Valtakunnallinen työpajayhdistys ry, p. 010 279 2727

Kristiina Kauranen, työhönvalmentaja, Hyria säätiö sr. p. 050 381 9991

Valtakunnallisten Työpajapäivien ohjelma

Seuraa tapahtumaa somessa tunnisteella #työpajapäivät2019