Tulosta sivu

TPY kommentoi hallituksen nuorisotakuuseen kohdistuneita leikkauksia MTV3:n uutisissa

28.1.2016

MTV3 uutisoi 27.1. hallituksen nuorisotakuuseen kohdistuneista leikkauksista. TPY:n toiminnanjohtajaa Mari Ahonen-Walkeria haastateltiin aiheesta. – Esimerkiksi työllisyyspalveluista leikataan tänä vuonna 60 miljoonaa. Työttömät asetetaan vastakkain eli nuoret ja pitkäaikaistyöttömät taistelevat niistä niukkenevista resursseista. Todennäköisesti nuorisotyöttömyys kasvaa.

Rahoituksen niukkuus näkyy muun muassa niin, että palkkatukea on nyt vähemmän käytössä nuorten palkkaamiseen. Tämä heijastuu myös oppisopimuspaikkoihin. Uudenmaan TE-toimiston kehittämispäällikkö Raimo Hokkasen mukaan Uudellamaalla arviolta 5000 nuorta on jäänyt palvelujen ulkopuolelle tänä vuonna. Tilanne on yhtä karu joka puolella Suomea.

Työllistämisessä on tapahtunut keskeinen muutos. Kuntouttava työtoiminta, joka on tarkoitettu muun muassa vajaakuntoisille, on jo suositumpaa kuin palkkatuki. Tämä johtuu siitä, että palkkaperusteisten tukien käyrä on laskenut kuin lehmän häntä vuodesta 2014 lähtien. Kuntouttavan työtoiminnan idea on kuntoutua työllistymistä varten. Se ei kuitenkaan ole työllistämisen valttikortti. Ministeriön mukaan vain 2,5 prosenttia kuntouttavan työtoiminnan kävijöistä työllistyy avoimille työmarkkinoille.

Katso uutinen kokonaisuudessaan täältä.