Tulosta sivu

TPY Allianssi-risteilyllä 11.-12.4.

10.4.2018

TPY on mukana kolmessa ohjelmaosuudessa 11.-12.4. järjestettävällä Allianssi-risteilyllä. Ohjelmaosuudet järjestetään toisena risteilypäivänä. Tervetuloa kuulolle ja tapaamaan yhdistyksen väkeä!

To 12.4. klo 9:00-10:00: Osaamiskeskukset (Teatteri): Uudet nuorisoalan osaamiskeskukset kehittävät ja edistävät osaamista, asiantuntijuuta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Mutta mitä nämä osaamiskeskukset ovat ja mitä kunkin osaamiskeskuksen tehtäviin tarkemmin sisältyy? Tervetuloa kuulemaan osaamiskeskusten jo käyntiin potkaistuista toiminnoista ja keskustelemaan osaamiskeskusten hyödyntämisestä nuorisoalalla.

To 12.4. klo 12:30-14:00: Yhteistyötä kehittämässä - mutta mihin suuntaan? (Sea pub): Nuorisotoimet ja järjestöt, ohjaamot, työpajat ja etsivä nuorisotyö? Yhdessä vai erikseen, kohdennetusti vai kaikille? Mahdutaanko samaan veneeseen? Nuorisotyötä yhdyspinnoilla, kuka ohjaa ja ketä? Mikä mättää? Tule, avaudu ja kerro meille, miten hommat pitäisi tehdä. Alustajat johdattelevat yleisön debattiin aiheesta. Seminaarin järjestävät Kohtaamo ja Valtakunnallinen työpajayhdistys. Alustajina ovat Kohtaamon ja TPY:n lisäksi edustajat Marttaliitosta, TESSU -hankkeesta sekä Vantaan kaupungilta.

To 12.4. klo 14:30-15:30: Toiminnan sisällöt ja vaikuttavuus esille (tila 17-20): Nuorisotyön palveluilta odotetaan yhä suurempaa vaikuttavuutta. Miten kertoa työstä ja sen tuloksista? Vaikutusten todentaminen on entistä tärkeämpää, kun toimintaympäristö ja palvelurakenteet ovat murroksessa ja toimintaan kohdentuu uudenlaisia rahoituspaineita. Ohjelmassa avataan mahdollisuuksia toiminnan sisältöjen ja vaikutusten kuvaamiseen, mittaamiseen ja hyödyntämiseen vaikuttamistyössä. Lisäksi tuodaan esille kokemuksia ja hyviä käytäntöjä vaikuttavuuden esille nostamiseksi omassa vaikuttamistyössä. Esimerkkeinä toimivat työpajatoiminnassa ja etsivässä nuorisotyössä tuotetut tilastotiedot ja niiden visualisointi, tarinallisuus ja tarinoiden käyttö, taloudellisen vaikuttavuuden laskelmat sekä sosiaalisen vahvistumisen Sovari-mittarin tulokset. Seminaarin järjestää Valtakunnallinen työpajayhdistys. Yhdistyksen lisäksi mukana ovat alustajat HYRIA-säätiöstä.

Lisätietoja tapahtuman sivuilla.