Tulosta sivu

”Olen ylpeä mun työstä, koska voin auttaa niitä, jotka yhteiskunta on unohtanut”

25.9.2018

#nuorenpuolella -kampanja avaa oven työpajojen ja etsivän nuorisotyön arkeen Nuorisotyön viikolla 8.−14.10.

#nuorenpuolella-kampanja avaa oven palveluihin, jotka tavoittavat yhteiskunnan ulkopuolella olevia nuoria

Suomessa arvioidaan olevan jopa 96 000 työn ja koulutuksen ulkopuolella olevaa nuorta. Merkittävän osan heistä tavoittaa etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta. Etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa järjestetään yli 90 % Suomen kunnista.

Palvelut tavoittavat vuosittain yli 32 000 nuorta. Palveluihin ohjautuvien nuorten lähtökohdat ovat haasteellisia. Kuitenkin vuonna 2017 4/5 työpajalla olleesta nuoresta jatkoi työpajalta työhön, koulutukseen tai muuhun palveluun. Yli 90 % työpajojen ja etsivän nuorisotyön nuorista kokee hyötyvänsä palveluista.

Millaista on työpajan valmentajan työ? Mikä on parasta etsivän nuorisotyöntekijän työssä? Millaisia polkuja työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä työskentelevät kulkevat nuorten kanssa? Mitä, jos työpajatoimintaa tai etsivää nuorisotyötä ei olisi? Työpajojen ja etsivän nuorisotyön ammattilaiset tekevät työtä, joka ansaitsee tulla nähdyksi ja he mahdollistavat tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kuulluksi.

#nuorenpuolella -kampanja avaa oven työpajojen ja etsivän nuorisotyön arkeen Nuorisotyön viikolla 8.−14.10. Nuorisotyön viikon tarkoituksena on nostaa esille nuorisotyön tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. #nuorenpuolella -kampanjan järjestävät Valtakunnallinen työpajayhdistys ry ja Etsivän nuorisotyön osaamiskeskus. Kampanjassa 12 eri puolilla Suomea, eri kokoisissa kunnissa etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelevää ammattilaista kuvaavat työtään kampanjan järjestäjien instagram-tileillä (@tyopajayhdistys, @etsivaoske) kertoen työstään, onnistumisista, tarinoista, haasteista ja arjesta nuorten kanssa. Kampanjaan haastetaan mukaan kaikki työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä työskentelevät ammattilaiset. Työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä työskentelee kaikkiaan yli 2500 työntekijää.

Kampanja tarjoaa medialle ainutlaatuisen mahdollisuuden haastatella kampanjassa mukana olevia etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ammattilaisia.

...eikä tässä kaikki! Haastamme kaikki työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä työskentelevät mukaan kampanjaan Nuorisotyön viikolla!

Mukaan voit osallistua seuraavasti:
1. Nappaa kuva itsestäsi tai työporukastanne.
2. Kertokaa kuvan yhteydessä, miksi juuri teidän työpaja tai etsivä nuorisotyö on #nuorenpuolella, eli nyt saa kehua!
3. Jakakaa kuva instassa / facebookissa / twitterissä hashtagilla #nuorenpuolella #työpajat ja/tai #etsivänuorisotyö sekä #nuorisotyö (Nuorisotyön viikon yleinen hashtag).


Esimerkkipostaus: Meidän työpajalla nuorelle annetaan aikaa pohtia tulevaisuuttaan #nuorenpuolella #työpajat #nuorisotyö. Lisätkää mukaan myös teidän työpajan, etsivän nuorisotyön tai kunnan omat hashtagit!

Kampanjan erityisenä kohderyhmänä ovat päättäjät, sidosryhmät ja kaikki ne, jotka eivät niin hyvin toimintaa tunne! Olethan mukana? Tehdään yhdessä toimintaa tunnetuksi ja ollaan #nuorenpuolella. Kampanja käynnistyy maanantaina 8.10. Sen lisäksi, että Nuorisotyön viikon aikana päästään sukeltamaan työpajojen ja etsivän nuorisotyön arkeen, ovat #nuorenpuolella ja sen somelähettiläät mukana Nuorisotyön viikon tapahtumissa: 12.10. järjestettävässä Ratkaistaan Suomen suurin ongelma-tapahtumassa Allianssi-talolla sekä 11.-12.10. Rukalla järjestettävillä Pohjois-Suomen alueellisilla työpajapäivillä.

Tutustu kampanjassa mukana oleviin etsiviin nuorisotyöntekijöihin täältä.

Lisätietoja:

Anna Kapanen, viestintäpäällikkö, Valtakunnallinen työpajayhdistys
anna.kapanen@tpy.fi, 010 279 2727

Hanna Suomi, viestintäasiantuntija, Etsivän nuorisotyön osaamiskeskus
hanna.suomi@tpy.fi, 010 279 2731