Tulosta sivu

Terveisiä SuomiAreenasta!

10.8.2018

Heinäkuussa vietettiin jälleen Porissa SuomiAreena viikkoa ja se keräsi 67 000 innokasta kuulijaa ympäri Suomea. Vuoden 2018 SuomiAreenan teemoina olivat turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimi Puolustusvoimat sekä Veikkaus. Vaikka aihe ei aluksi vaikuttanut kovinkaan koskevan nuoria, löytyi ohjelmista monia loistavia kokonaisuuksia.

Viikon aikana tuli vierailtua muun muassa Nuorten polut työelämään, Saako kansalainen apua viranomaisilta?, Parempaa palvelua työttömille, Varusmiespalvelus 2030, Kuka tekee tulevaisuuden tähdet? sekä Monien mahdollisuuksien Suomi – Nuorilta ratkaisuja kasvavaan eriarvoisuuteen -tilaisuuksissa. Ehdottomina kohokohtina olivat Ei tartte auttaa, vai tartteeko? Nuorten polut työelämään sekä Pystytkö opettamaan vartissa nuorelle kolme taitoa? #Pystyn2018 tilaisuudet. Näissä molemmissa oli huomioitu nuoret esimerkillisesti.

Viikon aikana nostimme mm. seuraavia työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä koskevia näkökulmia esille erityisesti sosiaalisessa mediassa:

  • ”Työpajat ja etsivä nuorisotyö tavoittavat vuosittain noin 30 000 nuorta, joiden kaikkien lähtökohdat eivät ole niin hyvät. Miten näiden nuorten ääni tulee kuulluksi uusissa maakunnissa?”
  • ”Työpajoilla rakennetaan polkuja työelämään ja muihin palveluihin. 72 % työpajojen valmentautujista kokee opiskelu- ja työelämävalmiuksien vahvistuneen työpajajakson aikana, työpajalla olleista nuorista 3/4 sijoittuu positiivisesti työpajajakson jälkeen.”
  • ”Etsivä nuorisotyöntekijä voi olla nuorelle ainut luottoaikuinen. Nuorten kokemusten mukaan etsivillä on riittävästi aikaa keskustella nuorten kanssa ja nuoret voivat puhua luottavaisesti heidän kanssaan.”

Nuorten parissa työskentelevät saivat myös kesäterveisiä. Tervehdysvideot löydät TPY:n ja etsivän nuorisotyön osaamiskeskuksen somekanavista. Käy katsomassa, miksi Maria Veitolasta sitkeys on tärkeää ja mitä Aluehallintovirasto toivoo tulevaisuudessa työpajojen ja etsivän nuorisotyön resurssien suhteen.

Ensi kesänä SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Business Finland. Teemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Toivotaan, että nuoret ja nuorten parissa tehtävä työ on mukana keskusteluissa Suomen suurimmassa yhteiskunnallisessa keskustelutapahtumassa.