Tulosta sivu

Sovari-tulokset: valmentautujat antavat työpajatoiminnalle vahvan arvosanan 4,3

15.11.2018

Valtakunnallinen Sovari-mittari antaa työpajatoiminnalle edelleen kiitettävän arvosanan 4,3 asteikolla 1-5. Tulosten mukaan noin 80 % valmentautujista on kokeillut työpajalla monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja oppinut uusia taitoja. Toiminnan periaatteisiin kuuluu toiminnan ja työtehtävien suunnittelu yhdessä valmentautujien kanssa. Useimmat valmentautujat kokevat onnistumista ja saavat myönteistä palautetta työskentelystään.

Työpajaryhmän yhteishenki koetaan yleisesti ainakin melko hyväksi. Valmentautujista 70 % kokee, että työpajaryhmässä saa myös vertaistukea toisilta valmentautujilta omaan elämäntilanteeseen. Valmentautujista ¾ kokeekin, että työpajatoiminta on vahvistanut omaa kykyä toimia toisten ihmisten kanssa. Valmentajilla on keskeinen ohjaava rooli työpajoilla sekä työvalmennuksessa että henkilökohtaisiin asioihin kytkeytyvässä yksilövalmennuksessa. Valtaosa valmentautujista kokee hyväksyntää ja luottamusta valmentajilta.

Valtakunnallisista Sovari-tuloksista kuullaan vielä paljon lisää. Sovari-tulokset lähetetään marraskuun aikana kaikkiaan 114 työpajalle. Vertailupohjaa oman organisaation tuloksiin antavat valtakunnalliset tulokset sekä kunkin työpajan tulokset edelliseltä kaudelta. Sovari on maksuton palvelu TPY:n jäsenille. Työpajat voivat ilmoittautua mukaan Sovarin käyttäjiksi milloin vain. Lisätietoa löydät täältä.  

Lisätietoa: Riitta Kinnunen, riitta.kinnunen(at)tpy.fi