Tulosta sivu

Rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlapuvun suunnitellut Heidi Karjalainen sai kipinän muodin suunnitteluun työpajalta

5.12.2017

Kuva: Messukeskuksen kuvapankkiRouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlapuvun suunnitellut Heidi Karjalainen ponnisti muodin suunnittelun pariin työpajalta. Kiinnostus ja rohkeus hakeutua alalle syttyi Karjalaisen ollessa työpajalla Espoossa vuonna 2010. Nyt hän opiskelee Aalto-yliopistossa muotoilua, pääaineenaan muoti. Hän on valmistunut taiteen kandidaatiksi ja suorittaa parhaillaan maisteriopintoja. Karjalainen on myös vuoden 2017 nuori suunnittelija. Rouva Haukio tahtoi antaa puvun suunnittelussaan tilaisuuden nuorelle tekijälle.

31-vuotias Heidi Karjalainen kiittää työpajalla oloa päätymisestään alalle. Työpajajakso antoi hänen mukaan itsevarmuutta ja rohkeutta hakeutua opiskelemaan alaa, joka oli kytenyt mielessä aina lapsesta saakka. - Minulla kesti kauan kerätä rohkeutta siihen, että uskaltaisin oikeasti hakea tälle alalle. Käsitys, että voisin oikeasti opiskella ja työskennellä muodin parissa, vahvistui työharjoittelussa työpajalla, kertoo Karjalainen.

Työpajajakso oli monin tavoin merkittävä Karjalaisen elämässä. Hän työllistyi suoraan työpajalta sisustustekstiilien suunnitteluun. Hän ehti toimia työpajalla myös ohjaajana. Karjalainen kertoo pitävänsä yhteyttä työpajan henkilökunnan kanssa vielä nykyäänkin, vaikka pajajaksosta on vierähtänyt jo vuosia.

Tulevaisuuden suhteen Karjalainen on avoin. Työllistyminen on luonnollisesti tavoitteena. Myös kansainvälistä kokemusta hän suunnittelee hankkivansa. Hän sanoo saaneensa sekä Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon että rouva Jenni Haukion puvun suunnittelun myötä kokemusta, joka on varmasti hyödyksi työllistymisessä opintojen jälkeen.

Työpajalla ammatinvalintaa ja suuntaa elämälleen pohtiville nuorille Karjalainen lähettää seuraavanlaisia terveisiä: - Kannattaa olla rohkea ja luottaa omiin vaistoihin. Jos joku asia kiinnostaa ja tuntuu hyvältä, niin kannattaa luottaa siihen omia valintoja tehdessään.

 

Teksti: Anna Kapanen (TPY)
Kuva: Messukeskuksen kuvapankki