Tulosta sivu

Blogi: "Musta tuntuu että etsivät on oikeesti halukkaita olemaan nuoren tukena."

5.4.2019

"Jo tässä muutaman päivän aikana mulle on valaistunut, mitä Etsivä nuorisotyö oikeesti on." Kasiluokkalainen nuori oli viikon työharjoittelussa Etsivän nuorisotyön osaamiskeskuksessa. Tässä hänen ajatuksiaan etsivästä nuorisotyöstä.

Siinä vaiheessa kun sun elämä on semmoses kohtaa, ettet esim. pysty liikkuu sun kodin ulkopuolelle tai pysty ite hoitaa omia asioita, mun mielestä on tosi tärkeetä ottaa yhteyttä vaikka etsiviin. Must tuntuu et nää ihmiset jotka työskentelee tässä työssä, on aidosti valmiita ja halukkaita olemaan nuoren apuna ja tukena. Nuoren ongelmat hoidetaan yksitellen alta pois.

Työskentely nuorten parissa tapahtuu paljon säännöllisemmin kun esim käynnit koulukuraattorilla. Lisäksi etsivän kanssa pääsee tekemään jotain ja samalla voidaan jutella mieltä painavista asioista. Toisin kuin just vaikka siellä koulukuraattorin luona, jossa istutaan paikallaan 45 minuuttia ja puhutaan jos uskalletaan.Etsivä nuorisotyön työntekijät on valmiita sitoutumaan nuoreen ihmiseen pitkäksikin aikaa. Jopa moneksi vuodeksi.

Tää koko kokonaisuus on mun mielestä tosi hieno. Se että riittää ihmisiä, jotka välittää ja joita oikeesti kiinnostaa se miten sulla menee. Kaikilla nuorilla ja myös vanhemmilla pitäis olla vähintään yks ihminen, johon ne voi luottaa ja keneltä ne voi kysyä apuu kun sitä tarvitaan.

 

Mä oon kasiluokkalainen Fanny, ja oon ollu viikon 14 tetissä täällä. Tää viikko on ollu tosi mukava, varmasti aika erilainen kun muiden TET-harjoittelut. Oon ollu monessa kokouksessa mukana, ja saanu myös itse vaikuttaa päätettäviin asioihin. Nuoren näkökulmaa on tarvittu, siitä syystä oon käyny muutamat nettisivut läpi ja kertonu mikä niissä on hyvää ja mikä ei. Myös perus hommia oon päässy tekemään, esim pakkaamista ja skannaamista. Täs viidessä päivässä oon saanu tosi paljon uutta tietoo etsivä nuorisotyöstä.