Tulosta sivu

Ilmoittaudu Sovari-mittarin käyttäjäksi maaliskuun loppuun mennessä!

4.3.2016

Työpajatoimintaan ja etsivään nuorisotyöhön on kehitetty TPY:ssä Sovari-vaikuttavuusmittari, jota levitetään valtakunnalliseen käyttöön. Sovarin käyttäjiksi on jo ilmoittautunut 95 työpajaa ja etsivä nuorisotyö 78 kunnan alueelta. Sovarin käyttöön ovat tervetulleita mukaan kaikki työpajat ja etsivän nuorisotyön yksiköt!

Sovari tuottaa tärkeää tietoa työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuudesta ja toimivuudesta valmentautujien ja nuorten kokemana. Tätä tietoa voidaan hyödyntää tiedotuksessa ja palveluiden vaikutusten esiin nostamisessa esim. päätöksentekijöiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan. Ja mikä tärkeintä - Sovarin käytöstä ei tule käyttäjille lisäkustannuksia. Syksyllä TPY:ssä kootaan jokaiselle työpajalle ja etsivän nuorisotyön kunnalle omat tulokset sekä valtakunnallinen yhteenveto.

Käytännössä Sovari sisältää nettikyselyn, johon valmentautujat ja nuoret ohjataan vastaamaan. Kyselyssä he arvioivat, millaista sosiaalisesti vahvistavaa vaikutusta palvelulla on ollut esim. arjen hallinnan, opiskelu- ja työelämävalmiuksen, sosiaalisten suhteiden tai tulevaisuuden suunnitelmien kannalta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Sovarin käyttäjäksi täällä. Sovari-mittarin käytöstä järjestetään verkkokoulutus 17.3. klo 14–16.