Tulosta sivu

FRIEND IS HERE - #helmient 2020 pureutuu nuorten yksinäisyyteen

22.8.2019

"Ilman toista ihmistä emme ole edes olemassa." Toteaa Riku Rantala kysyttäessä mitä hänelle tulee mieleen sanasta yksinäisyys. Nuorten yksinäisyys on teemana valtakunnallisilla etsivän nuorisotyön päivillä, jotka järjestetään ystävänpäiväviikolla.

Etsivässä nuorisotyössä kuulee usein nuorilta, että kerrankin on joku, jota kiinnostaa mun kuulumiset. Työssä ei voi olla ajattelematta sitä miltä tuntuu, jos elämässä ei ole ketään. Eikä työntekijä voi olla näkemättä vaikutuksia mitä yksinäisyys aiheuttaa. Etsivä voikin olla käänteentekevä henkilö kiinnostumalla nuoresta tavalla, jolla kukaan muu ei ole. On myös tunnustettava, että etsiväkin saattaa olla yksinäinen, meidän on pidettävä huolta itsestämme sekä toisistamme. Yksinäisyys on ilmiö, joka läpäisee kaikkia ikäryhmiä, taustasta ja asemasta huolimatta. Viime aikoina on nostettu esiin nuorten lisääntynyt yksinäisyys ja haluamme nostaa ilmiön valokeilaan etsivässä nuorisotyössä. Miten etsivä nuorisotyö voi ehkäistä yksinäisyyttä ja miten siihen vastaamme?

Valtakunnallisten etsivän nuorisotyön päivien #Helmient 12.-13.2.2020 teemana on nuorten yksinäisyys ja etsivän nuorisotyön mahdollisuudet ilmiön äärellä. Tapahtuma kokoaa n. 300 alan ammattilaista Mikkeliin etsimään kysymyksiin vastauksia. Ystävyys ja yhteisöllisyys ovat läsnä koko tapahtuman ajan, onhan ystävänpäiväviikko! Ohjelmassa on luvassa mielenkiintoisia puhujia, tutkimustietoa, toiminnallisia työpajoja sekä verkostoitumista. Tutustu tapahtumaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Linkki tapahtumasivuille

On ok olla yksin, mutta ei ole ok, jos joutuu kokemaan kipeää yksinäisyyttä. Helmient haastaa koko porukan kamppailemaan yksinäisyyttä vastaan. Miten sinä sen teet? 


"Paha olla", vastasi 22-vuotias nuori Kainuusta, kun kysyttiin, mitä hänelle tulee mieleen sanasta yksinäisyys.