Kehittäminen

Tulosta sivu

Sovari (vaikutusmittari)

Into  – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry ylläpitää etsivän nuorisotyön ja  työpajatoiminnan Sovari – sosiaalisen vahvistumisen mittaria. Sovari tuottaa organisaatiokohtaisia, alueellisia ja valtakunnallisia tuloksia työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikutuksista.

 

Sovarilla tietoa palveluiden vaikutuksista

Sovari vastaa etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa toteuttavien tahojen tarpeisiin saada tietoa palveluidensa laadusta ja vaikutuksista. Organisaatiot voivat peilata tuloksiaan valtakunnallisiin tuloksiin ja hyödyntää Sovaria oman toimintansa asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Sovari-tulosten avulla organisaatiot voivat todentaa toimintansa vaikutuksia rahoittajille ja sidosryhmille. Opetus- ja kulttuuriministeriölle Sovari tuottaa valtakunnallisesti yhdenmukaista tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajapalveluista.

Sovari perustuu asiakkaiden itsearvioinnille pohjautuvaan anonyymiin nettikyselyyn. Sovariin vastaaminen tukee osaltaan asiakkaiden osallisuuden vahvistamista. Sovari-mittari käsittää sosiaalisen vahvistumisen viisi osa-aluetta, jotka ovat: itsetuntemus, sosiaaliset taidot, arjen hallinta, opiskelu- ja työelämävalmiudet sekä elämänhallinta. Sovari-mittarin sisältö on kehitetty yhteistyössä kentän toimijoiden kanssa.

 

112 etsivän nuorisotyön organisaatiota ja 120 työpajaa saivat omat Sovari 2020 -tuloksensa

Sovari 2020 -kyselyyn vastasi yli 2 100 nuorta etsivästä nuorisotyöstä sekä yli 3 600 valmentautujaa työpajoilta. Sovarin käyttäjäjoukko on laajentunut vuosi vuodelta. Mittarin käyttäminen on maksutonta. 

Sovaria käyttävät etsivän nuorisotyön organisaatiot ja työpajat saavat omat yhteenvetonsa Sovarin tuloksista vuosittain alkuvuoden aikana. Tietoa kerätään aina kalenterivuoden ajan. Sovari 2020 -tulokset toimitettiin työpajoille helmikuussa ja etsivän nuorisotyön toimijoille maaliskuussa 2021.

Voit ottaa Sovarin käyttöösi milloin tahansa! Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan Sovarin käyttäjiksi

 

Lisätietoa Sovarista

Haluatko tietää lisää Sovarista? Tutustu Sovariin siitä tuotetun oppaan parissa. Sekä esitteitä että opasta voit tilata Inton verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Katso myös Sovari-koulutusvideot etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan.

Palveluiden käyttäjärekisterin tietosuojaselosteen löydät täältä.