Blogi: Kun innostuu, niin onnistuu

10.6.2021Miten sinä olet löytänyt oman juttusi? Kuka tai mikä on auttanut sinua polulla kohti omia unelmia? Mitä yhteiskunnassa pitäisi tehdä, jotta jokainen saisi mahdollisuuden elää omannäköistä elämää? Into haastaa etsivän nuorisotyön, työpajat, nuoret, valmentautujat, yhteistyökumppanit ja päättäjät kertomaan, mikä on ollut heidän elämässään se tärkeä ihminen, käännekohta tai asia, joka on auttanut heitä toteuttamaan omia unelmiaan. Tällä kertaa omaa polkuaan pohtii kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko.

Blogi: Ei stressitestiä, vaan fiksuja poliittisia päätöksiä, kiitos!

9.6.2021Työpajatoiminnan edellytyksien vahvistaminen on pitkään ollut poliittisten päätöksentekijöiden intressissä. Tuoreiden rakenteellisten uudistusten voidaan arvioida lisäävän toiminnan tarvetta, mutta yhtä aikaa vireillä olevaan sote-uudistukseen liittyvä sääntely uhkaa kriisiyttää kunnallisen työpajatoiminnan ja ajaa sen monin paikoin alas. Vaikka tilanne on haasteellinen, on siihen löydettävissä toiminnan jatkuvuutta turvaavia ratkaisuja. Reetta Pietikäinen Intosta ja Mari Ahonen-Walker Kuntaliitosta kertovat, miten sote-uudistuksen uhkat voidaan torjua.

Blogi: Unohtuuko sotessa kohtaamista kaipaavat nuoret?

3.6.2021Sote-uudistuksessa on useita kriittisiä kysymyksiä arjessa tukea tarvitsevien nuorten ja heidän palveluiden kannalta. Kunnissa tarvitaan nyt rohkeaa keskustelua ja avauksia uudistuksen seurauksista ja kriittisistä kysymyksistä. Asikkalan kunnan nuorisovastaava Henna Rautavuo-Hätönen summaa uudistuksen aukot ja rohkaisee ammattilaisia ja kuntapäättäjiä tarttumaan niihin.

Somessa