Etsivän nuorisotyön osaamiskeskus

Tulosta sivu

Etsivän nuorisotyön sisältöjen ja työmuotojen kehittäminen

Tavoitteena valtakunnallisesti yhteinen ja laadukas etsivä nuorisotyö

 yhtenä tavoitteena on rakentaa etsivästä nuorisotyöstä valtakunnallisesti yhteistä ja selkeää käsitystä yhdessä etsivän nuorisotyön kentän kanssa. Yhteistä laatua ja kiteytystä tavoitellaan etsivistä kootun kehittämisryhmän, alueellisten tapaamisten ja koulutusten kautta, tuottamalla etsivän nuorisotyön käyttöön erilaisia työn näkyväksi tekemisen, tiedonkeräämisen ja kehittämisen työkaluja sekä jakamalla alueellisesti hyviksi havaittuja käytäntöjä laajemmin käyttöön. Tavoitteena on yhteinen ymmärrys etsivän nuorisotyön perustehtävästä ja työnkuvasta, joka on laajasti myös yhteistyökumppaneiden tiedossa.


Etsivät nuorisotyöntekijät aktiivisesti mukana kehittämisessä

Etsivän nuorisotyön sisältöjen ja työmuotojen kehittämisessä keskeisessä roolissa ovat etsivät nuorisotyöntekijät, etsivää nuorisotyötä toteuttavat organisaatiot, etsivästä nuorisotyöstä vastaavat virkamiehet ja etsivän nuorisotyön osaamiskeskustiimi. Perustehtävää selkeyttämään on jo tuotettu Etsivän nuorisotyön käsikirja, joka löytyy materiaalipankista sähköisenä ja josta voi pyytää myös painettuja versioita osaamiskeskuksesta. Lisäksi työn jäsennyksiä, reunaehtoja ja rajoja pohditaan yhdessä Mitä te oikein teette? -koulutuksissa eri puolilla Suomea.


Etsivän nuorisotyön konkareista koottu kehittämisryhmä

Etsivän nuorisotyön kehittämisryhmä koostuu etsivää nuorisotyötä pitkään eri puolilla Suomea ja erilaisissa toimintaympäristöissä tehneistä konkareista. Heidän asiantuntijuutensa on valjastettu tuottamaan esimerkiksi hyviä käytäntöjä ja arjen työkaluja valtakunnallisesti etsivän nuorisotyön käyttöön, pohtimaan syvemmin työmuodon perustehtävää, rajaamista ja suhdetta muihin palveluihin sekä jalkauttamaan tätä valtakunnallisesti yhteistä (paikallisin maustein) vahvistunutta näkemystä käytäntöön kaikkialla Suomessa. Tämän ryhmän tarkoitus on jalostaa omaa tietämystään ja osaamistaan muiden käyttöön niin, että etsivillä olisi mahdollisimman tasalaatuiset ja hyvät edellytykset tehdä parasta mahdollista etsivää nuorisotyötä kaikkialla Suomessa.

 

Anni Kurki Iisalmi: 

”Hypätään mukaan nuorten elämäntilanteisiin; annetaan riittävästi aikaa, mahdollisuuksia kokeilla ja vähän vaikka mokailla.”

 

 

 

Ira Selkälä Hämeenlinna:

”Jokainen ansaitsee tulla nähdyksi”

 

 

 

Jenni Räisänen ja Mika Hakulinen, Kuopio:

”Luultavasti myrskyä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringon nousu.”

 

 

 

 

 

Johanna Lehtiniemi Hämeenkyrö:

”Nuoren puolella muttei puolella teholla, nuoruuden mahdollisuuksista innostuen.”

 

 

 

Leena Miettinen Kaarina:

"Kahvikupin ääressä, yhdessä elämää miettien, selviää moni pieni tai iso asia."

 

 

 

 

Mari Virtanen Kotka:

”Tässä työssä on oltava kiinni ajassa - mieluiten vähän jo huomisessakin. Etsivien työn ytimenä tulee aina säilymään nuoren rinnalla kulkeminen sekä tukena ja majakkana oleminen elämän ristiaallokossa”

 

 

 

 

Nina Lindvall Kannus:

"Tietoa, taitoa ja hitusen myös tuuria"

 

 

 


Kirsi Päivinen Vaasa:

" Tärkeintä ei ole hunaja vaan matka sen luokse" - Nalle Puh

 

 

 

Sami Renberg Turku:

"Etsivä nuorisotyö on kuin uusioperheen lapsi. Meillä on kaksi perhettä, etsiväntyön ja nuorisoyön perheet, molemmat pitäisi näkyä työssä"

 

 

 

 

Tanja Jokiniemi Lapinlahti

 

 

 

 

 

Moona Kaitanen Vantaa

Hannele Lilja Vantaa