Puhujat

Pinja Sanaksenaho

Pinkku Pinsku eli Pinja Sanaksenaho on energinen ja räväkkä nuori nainen, joka tunnetaan monipuolisesta ja viihdyttävästä sisällöstään. Nuoresta iästään huolimatta hän on yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä tubettajista. Hän tietää, millaista on elää nuoren elämää tämän päivän yhteiskunnassa ja haluaa olla mukana luomassa iloa nuorille:

”Nuorilla on tänä päivänä haastavampaa, kuin koskaan ennen. Sosiaalinen media on lisännyt paineita jokaiselle elämän alueelle, kaikki on kalliimpaa kuin aikaisemmin, terapiajonot pitkät ja alaikäisenä loppuun palaminen ei ole harvinaisuus.

Haluan omalta osaltani tuoda valoa näiden nuorien elämään, motivaatiota lähteä etsimään omaa polkua tän myrskyn keskeltä. Ovathan nämä nuoret kuitenkin ne, jotka muodostavat meidän tulevaisuuden”

Constantinos Mavromichalis

Gogi Mavromichalis on vuoden esiintyjä -Venlalla palkittu toimittaja ja juontaja. Hän on monelle tuttu hauskoista somevideoista, Farmi- ja Selviytyjät ohjelmista, sekä vuosien takaa Salatuista Elämistä. Hän on omien sanojensa mukaan höntti, harmiton ja utelias, mutta hyvin tietoinen tästä ja siitä miten sitä voi käyttää vahvuutena. 

“Omassa nuoruudessani tärkeintä oli tiivis ystäväporukka ympärilläni. Teimme kaiken yhdessä, ja keksimme jatkuvasti uusia kokemuksia itsellemme.  

Meillä ei ollut älylaitteita tai jatkuvaa TikTok-videotulvaa, vaan tylsien hetkien tullen jouduimme keksimään itse tekemistä. Se ruokki luovuutta. Ja tulihan sitä kaikkea tyhmääkin kokeiltua, mutta emme koskaan sortuneet laittomuuksiin tai minkään sortin väkivaltaan.  

Tätä ns. ”tylsyyden puutetta” ollaan pohdittu paljon muidenkin kanssa. Kun taskussa oleva puhelin takaa välittömät dopamiinit, missä välissä nuori antaa itselle aikaa keksiä uutta ja olla luova?”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry