Puhujat

Marianne Miettinen

Marianne Miettinen on Euroopan korkeimman tason koulutuksen, UEFA pro lisenssin omaava jalkapallovalmentaja, joka toimii Suomen Palloliitossa huippujalkapallopäällikkönä. Lisäksi Miettinen on julkaissut yhdessä urheilupsykologi Satu Kasken kanssa kirjan ”Onnistumisen taidot” ja toimii Yle Urheilun tv-kommentaattorina.

Vantaalainen Miettinen aloitti valmentamisen jo 22-vuotiaana pelaajauransa jälkeen. Hän on ollut ensimmäinen suomalaisvalmentaja Ruotsin naisten pääsarjassa, luotsannut Suomen alle 19-vuotiaiden naisten maajoukkueen EM-välieriin ja sieltä U20 MM-kisoihin, ja ollut iso palanen kehittämässä Suomen nais- ja tyttöjalkapalloa Palloliitossa. Hän on uudistaja, ihmisläheinen valmentaja, jolla on kyky nähdä laajempia kokonaisuuksia ja syy-seuraussuhteita.

Miettisen ja Kasken ”Onnistumisen taidot – Löydä tie tavoitteisiin” -kirjassa tarkastellaan onnistumista yksilön, ryhmän ja johtamisen näkökulmista; venyttäen perspektiivin myös urheilun ulkopuolelle arkiseen elämään, taiteeseen ja työhön. Onnistuminen ei ole vain harvojen etuoikeus, vaan mahdollista ihan jokaiselle. Miettinen ohjaa sinut löytämään omat polkusi, joka johtaa tavoitteiden tielle, ja niiden saavuttamiseen.

Mikko Salasuo

Mikko Salasuo on talous- ja sosiaalihistorian dosentti ja pitkän linjan nuorisotutkija. Hän on tutkinut laajasti ja moninäkökulmaisesti nuoria, nuoruutta ja niihin liittyviä ilmiöitä.

INTO23 -tapahtuman alustuksessa Salasuo puhuu nuorista, sukupolvista ja hyvästä elämästä. Hän käsittelee niitä lähtökohtia, joista nuoret tähyävät tulevaan, tekevät suunnitelmia, valintoja ja ratkaisuja sekä rakentavat polkuja aikuisuuteen. Luennossa Salasuo etsii vastausta kysymykseen: mikä on 2020-luvun nuorille hyvä elämä?  

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry